Inštrukcije fizike

Inštrukcije fizike so specifična vrsta inštrukcij, saj imajo inštruiranci pogosto težave z dvema področjema – tako s samo teorijo kot z uporabo te teorije v praksi.

Kljub temu, da so jim naravni pojavi in zakonitosti na nekih splošnih primerih običajno razumljivi, jih namreč ne znajo strokovno predstaviti, in inštrukcije fizike zato v prvi vrsti poskrbijo prav za to: za razumevanje, ki ni poljudno, temveč strokovno. Drugi del pomoči pri obvladanju učne snovi pa inštukcije fizike pokrivajo z dejanskimi nalogami iz fizike. Teorija sama po sebi namreč ni nikoli dovolj, saj je fizika znanost, ki jo je treba znati uporabljati v praksi, torej je treba teorijo vedno kombinirati z logičnim razmišljanjem in računanjem. Za inštrukcije fizike ima zato velik pomen tudi to, da se inštruiranec nauči logičnega razmišljanja. Pogosto se namreč dogaja, da teorijo pozna, računanje pa tudi ni težava – težava je le v tem, da ne ve kako in na kakšen način se posamezne naloge lotiti. In ravno to je tisto, zaradi česar je potrebno pri fiziki veliko vaje: da inštruiranec nazadnje avtomatsko ve, kje in kako pričeti.

V kolikor iščete inštrukcije fizike v Ljubljani, se torej nikar ne zadovoljite zgolj s ponudniki, ki obljubljajo, da bodo teorijo razložili do te mere, da jo bo imel inštruiranec »v malem prstu«. Enako ali še bolj pomembno je to, da zna inštruktor inštuirancu pomagati, da to teorijo prenese v prakso.