Produktivno in hitro delo je želja vsakega posameznika. Če lahko neko delo opravimo v naprimer 4 urah ali pa v 2, bo zagotovo vsak izbral slednjo pot, pri tem pa mu bo ostalo še nekaj prostega časa.

pisalne mizePredvsem pomaga, če smo pri delu spočiti in zbrani, to lahko dosežemo s primerno prehrano in pa dovolj spanca. Zelo pomembna stvar pa je tudi ureditev delovnega prostora. Pisalne mize naj bi imele dovolj prostora za vsa naša opravila, ker pa si pri večini pisarniških del pomagamo z računalnikom, pa je koristno, če ima miza tudi poličko za tipkovnico in pa ohišje računalnika. Za pisarniška dela so izredno pripravne pisalne mize v obliki črke L, te kotne mize so kot nalašč za delo, saj imamo lahko na eni strani mize računalniško postajo, na drugi pa opravljamo druga dela.

Ko se tiče produktivnosti pa ne smemo pozabiti tudi na dober pisarniški stol. Ta, velikokrat spregledan del pisarniške opreme igra pri zbranosti veliko vlogo. Če sedimo na slabem stolu, je položaj naše hrbtenice v večini primerov nepravilen in tako z delom možganov vedno podzavestno razmišljamo o poziciji sedenja. Dobri pisarniški stoli poskrbijo za naravno pozicijo hrbtenice, tako pa smo lahko popolnoma zbrani in skoncentrirani na delo. Tudi delovno okolje je pomembno, nekaj rož ali zelenja v pisarni bo poskrbelo za svež zrak, rastline pa so primerne tudi, da si na njih spočijemo oči, saj te zaradi strmenja v zaslon postanejo precej utrujene. Kot vsi ostali dejavniki pa je pomembna tudi razsvetljava. Poskrbite, da bo očem prijazna. Če boste upoštevali zgornje nasvete lahko vašo produktivnost krepko povečate, ko boste delo končali pa boste imeli tudi več energije za popoldanska opravila.