Razgovor za službo je kar pomemben dogodek za vsako brezposelno osebo, saj lahko zaposlitev dobite ali pa ne, odvisno od tega kako ste se na razgovor pripravili. Veliko ljudi dela pogoste napake na razgovoru, zaradi teh napak se njihova možnost zaposlitve zmanjšuje, službo pa dobi tisti ki naredi najmanj napak, oziroma, napak sploh ne dela.

razgovor za službo

Da pa bo vaš razgovor za službo potekal z manj napak, pa moramo najprej te napake najti. Najpogostejša napaka je ta, da se razgovora bojite. Vaš pristop je sramežljiv in prestrašen, saj vas je strah kaj si bo delodajalec o vas mislil, zato imate tudi takšno bolj zaprto držo. Taka drža pa vam samo še bolj škoduje, saj telo začne proizvajati več estrogena.

Ta problem rešimo tako, da preden se vaš razgovor za službo začne, se postavite v takšno bolj pokončno držo, ko se recimo peljete v dvigalu stojte narazen, z rokami v zrak v “V” položaju, če dvigala ni, to storite na WC-ju. Hodite pokončno in počutili se boste bolj samozavestni. Morate se pa zavedati, da preveč samozavesti lahko škoduje.

Razgovor za službo ni samo nek dogodek kjer odgovarjate na neka vprašanja in sprašujete, je tudi proces s takšnimi vprašanji, pri katerih je bolj pomemben vaš odziv in mimika, kot pa odgovor, ki ga z govorom poveste. Kako se boste odzvali na takšna vprašanja bo tudi vplivalo na to, ali je bil vaš razgovor za službo uspešen ali ne.

Druge napake, ki lahko pokopljejo razgovor za službo so tudi to, da preveč govorite, da lažete in pa izdajate zaupne informacije iz vašega prejšnjega podjetja. Tako bo delodajalec lahko takoj opazil, da vam ni za zaupati, če pa lažete pa se lahko kaj kmalu ujamete v kakšno past.

Na razgovor za službo se lahko dobro pripravite tako, da pridobite malo samozavesti, preverite podjetje kjer imate razgovor, se pravi s čim se ukvarjajo ipd., preberete in preverite svoj življenjepis.