Notranja vrata so zelo pomemben del pohištva, če jim lahko tako rečemo. Vhodna vrata so kar osrednji del naše hiše. Notranje prostore varujejo pred vstopom nepovabljenih ljudi, pred vročimi ali mrzlimi temperaturami, veliko vlogo pa igrajo tudi pri videzu hiše. Običajno so vhodna vrata bolj masivna od notranjih.

vhodna vrataTudi notranja vrata imajo veliko vpliva na videz stanovanja. Kvalitetna vrata so lepa na pogled, še vedno pa svojo nalogo dobro opravljajo, ne smejo se zvijati, prav tako pa se ne smejo zatikati nasadila. Odločite se lahko za katera izmed tipskih vrat v trgovskih centrih, vendar vam tega ne svetujem, saj gre za masovno proizvodnjo in se velikokrat zgodi, da izdelek ni tako kvaliteten, kot bi pričakovali.

Lesena vhodna vrata izdelana po meri vas bodo mogoče stala nekaj evrov več, vendar so vrata nakup, ki nas bo spremljal dolgo let in se za vam nakup dobrih vrat vsekakor splača. Vhodna vrata po meri so domena mizarjev, pri nas je ta obrt zelo razširjena, težav z iskanjem dobrega obrtnika pa ne boste imeli.

Lesena notranja vrata po meri so izdelana nekoliko hitreje, kot vhodna, zato bo tudi cena nižja. Kombinirate jih lahko s steklom, kar izpade zelo lepo. Predvsem je prednost vseh izdelkov po meri ta, da lahko izbirate različne komponente ter tako izdelek popolnoma prilagodite svojim potrebam. Nekateri bi radi imeli vrata izdelana iz hrastovine, spet drugi iz smrekovine, izbira je popolnoma vaša.

Velika večina obrtnikov vam bo ob nakupu vrat ponudila tudi brezplačno demontažo in montažo vrat, ali pa bo ta všteta v ceno. Če se boste odločili za vrata izdelana po meri, te odločitve zagotovo ne boste obžalovali.