Vsakdo izmed nas je v življenju napisal že mnogo besedil – precej verjetno je, da je vsako izmed njih vsebovalo več slovničnih ter slogovnih napak, ali pa je v besedilo nepovabljen vskočil vsaj tiskarski škrat ter nas presenetil ob ponovnem branju. Čeprav smo kot Slovenci načeloma dobro opremljeni z znanjem našega jezika, lahko kaj hitro pozabimo na kakšno veliko začetnico, vejico ali piko.

Potrebno je vedeti, da lektoriranje ne vsebuje izključno popravljanje slovničnih napak. V večini primerov vključuje tudi slogovne popravke ter stilsko oblikovanje besedila v čim bolj berljivega. Strokovna ter znanstvena besedila potrebujejo še posebno pozornost, saj predstavljajo naš prispevek k družbi nasploh – z njimi se publiki predstavimo ter posredujemo znanje, ki smo ga pridobili tekom let. Ravno zato je lektoriranje diplome ter drugih besedil tako pomembno – ravno od slednjih je namreč odvisno, ali bomo uspešno zaključili šolanje. Ker se zavedamo, da je vsaka diploma osebno avtorsko delo, bomo za večje slogovne popravke poskrbeli s stranskimi opombami v besedilu – zato jih ne vnašamo direktno v besedilo. Tako posamezniku še vedno omogočimo prilagajanje ter ohranjanje svojega osebnega stila.

lektoriranje diplomskih nalog

Lektoriranje diplome pri Digitpen poteka hitro (v roku dveh ali treh dni), končni izdelek pa je kakovosten. Odlikuje ga tudi ugodna ter konkurenčna cena. Pred zaključkom pisanja diplome vas zato vabimo, da oddate vaše povpraševanje – dogovorili se bomo o vseh podrobnostih, kot je časovni okvir prevajanja, cena, format besedila itd. Za vas lahko prevedemo tudi povzetek. Če ste v veliki časovni stiski, vam bomo priskočili na pomoč tudi z izjemno hitro storitvijo, kjer bomo lektoriranje diplome opravili v pičlih 24 urah.

Lektoriranje diplome bo zagotovilo, da je oddano besedilo berljivo ter razumljivo, pa tudi pravopisno in slogovno brezhibno. Z njim se boste publiki predstavili nadvse strokovno, profesionalno ter uglajeno. Nanjo boste opravili veliko boljši vtis, kot bi jo v primeru nelektoriranega besedila, s tem pa si najverjetneje prislužili tudi boljšo oceno.