Računalnik in splet sta omogočila, da vsakdanje obveznosti in aktivnosti izvajamo bolj preprosto in enostavno, hitreje in učinkoviteje. Zato imamo na voljo neverjetno veliko programov, ki nam pomagajo, da je naše delovanje olajšano. In vsakdan nastajajo novi programi, ki naše delo še olajšujejo.

Tečaj ExcelTako je tudi program Excel program, ki nam v veliki meri olajša pisarniške ali druge obveznosti, ki zahtevajo vnos podatkov v pregledne tabele, razpredelnice, itd. Excel ponuja ogromno možnosti za pregledne in urejene baze podatkov. Nekateri bi rekli, da gre za enostaven program, vendar v kolikor ga ne poznamo, zna biti zelo zahteven. Zato je tečaj Excel tečaj, ki nas bo poučil o samem programu.

Tečaj Excel bo vključeval metode in načine dela ter poučevanja, vadbo in učenje, ki bo zagotovilo, da bodo doslej nejasnosti, ki se tičejo programa Excel, pojasnjene.

Tečaj Excel predvidoma izvajajo strokovnjaki, ki  so dobri na tem področju. Da se udeležimo tečaja Excel moramo imeti vsaj predhodno znanje, sicer nezahtevno (zagon računalnika, urejevalniki teksta, brskanje po spletu itd.).

Excel je zagotovo program, kateremu je vredno nameniti nekaj pozornosti, saj poznavanje tega omogoča lažje delovanje, sploh v kolikor imamo opraviti z bazami podatkov, izračuni ipd. Tečaj Excel pa je priložnost, da pridobimo vso znanje, ki nam manjka oziroma ga potrebujemo za delovanje s programom Excel.