Večlistna žaga je bila razglašena za najučinkovitejši stroj za vzdolžen razrez. Krožne žage so zmožne razrezati celo desko v enem zagonu, s tem zgubite manj časa, delo hitreje opravite, bolj ste produktivni v primeru z enolistno žago.

večlistna žaga

Tudi ta vrsta stroja se deli na več vrst. Večlistna žaga je lahko z razporedom žagnih listov. Ta je primerna za kakšna drevesa, ki so vredna manj kot druge in podobno. Potem je na voljo večlistna žaga Raimann Variorip, ki nam omogoči namestitev dveh žagnih listov. Ponudba je enkratna. Obstaja še ProfiRip 340, le da povzroča malce več težav pri namestitvi premičnih listov.

Vsaka večlistna žaga ima verigo iz sivega rusa in ima prizmatična vodila. To zagotavlja. da žaga ravno reže neko desko.

 Te krožne žage so zelo praktične in koristne, precej so si med seboj podobne, a še vedno ima vsaka svoj namen in posebnost.

Quickfix žaga je zelo hitra, to že pove njeno ime. Ne rabimo dodatnih orodij, le namestimo nastavke hitro in učinkovito. Vse je opravljeno v najkrajšem času. Če nimate tako napornega in zahtevnega materiala, je ta žaga prav za vas. Potem obstaja žaga, ki ima dva pomično nastavljiva lista. Ta dva lista sta avtomatsko nastavljiva in sta zelo fleksibilna. Ta večlistna žaga je precej fleksibilna, ima tudi svoj določen namen. Ta namen pa je, da proizvedete, samo tisto kar želite, in tisto kar potrebujete med delom.

In še na zadnje. Weining ProfiRip 340. To lahko nastavite na 3 pomočne liste in nudi optimalen razrez lesa.

Čas nastavitve je kratek, zanesljiv, življenjska doba pa je dolga. Zelo dobra ponudba. Ta žaga je industrijska, če opravljate zahtevno delo je zelo priporočljiva. Ta vam nudi najboljše rezultate pri žaganju, je natančna. Večlistna žaga je uporabna za težja opravila in zahtevne materiale, natančnost je izjemna. Žag je mnogo vrst, pomembno pa je, da premislite, za kaj ta stroj rabite, kako zahteven je material, s katerim se soočate.