Igrice oziroma video igre so dan danes najbolj priljubljen način zabave in krajšanja prostega časa pri otrokih oziroma otrocih. Nekateri pravijo, da so le te slabe, spet ostali pa, da so dobre in se da s pomočjo njih veliko naučiti. Vsekakor pa lahko povemo, da ta industrija trenutno cveti, saj je uporabnikov video iger iz dneva v dan vse več in več. Ostanite z nami, saj vam bomo v nadaljevanju tega članka razložili oziroma povedali, kaj video igrice sploh so, katere vrste teh iger obstajajo, kako jih delimo in še vse ostalo, kar bi vas lahko zanimalo, ko pomislite na izraz video igre.

video igre

Kot smo vam obljubili, bomo govorili o video igrah in vam povedali nekaj stvari o njih. Pa začnimo. Najprej moramo razložiti, kaj to sploh je?

Video oziroma računalniške igrice so programska oprema namenjena zabavi. Programska oprema pa je skupek programske kode, katero napiše programer. Namenjene so večinoma mlajšim generacijam. Nekatere so plačljive, spet ostale pa zastonj, ampak o tem pozneje.

Katere vrste video iger poznamo? Poznamo miselne, arkadne, športne, avto-moto, strelske, avanturske, simulacijske in ostale video igre.

Kako video igre sploh delimo? Delimo jih lahko na več načinov. Glede na platformo, na kateri jih lahko igramo, glede na to ali so off line ali on line igre in glede na to ali so plačljive ali pa zastonjske igre.

Video igre lahko igramo na večih platformah, kot so na primer računalnik, pametni telefon, Play Station 3, Play Station 4, PSP, Xbox 1, Xbox 360, Nintendo Wii in tako naprej.

Pod spletne igre lahko štejemo igre, katere lahko igramo brez da bi jih instalirali na naš računalnik ali pa igre, katere moramo instalirati na naš računalnik, če jih želimo igrati. Tako poznamo na primer MMORPG igre, ki spadajo večinoma v to drugo skupino. MMORPG pa pomeni “več igralska, on line igra vlog”.

Trenutno je trend ne plačljivih iger, ker so tako bolj dostopne javnosti. Plača se samo valuta v igri, ki pa ni pogoj za igranje le te, je le dodatek, da v le tej postaneš čim boljši v čim krajšem času.

Upamo, da smo vam o video igre povedali čim več in razložili čim več. Prav tako upramo, da ste se iz tega članka oziroma teksta naučili čim več. Če pa imate kakršna koli vprašanja, ki se nanašajo na to temo, lahko le ta zapišete v komentarje pod tem člankom.