Vsi poznamo žival panda in pa poznamo tudi dejstvo, da je njihova glavna prehrana bambus. Ta rastlina uspeva dan danes že vsepovsod, največ pa jo je še vedno v Aziji. Tam so prav bambusovi gozdovi, kjer pa lahko najdemo veliko živalskih vrst, ki se s to rastlino tudi v glavnem prehranjujejo.

bambus

Bambus je  zelo trpežna rastlina in jo tako uporabljajo za marsikaj. Lahko pa jo imate doma le kot sobno rastlino ali pa pač, da vam samo raste na dvorišču ali pa v lončku v hiši oziroma stanovanju. Ta rastlina pa spada pod trave in sem prepričana, da tega niste vedeli. Je pa trajnica. Uspeva na vseh celinah, kot sem že rekla. Bambus ima olesenela stebla. Ena zanimivost pa je, da ta rastlina zraste tudi do 36 metrov v višino. Mislim, da je nekaj najlepšega če greste tja, kjer je bambusa res veliko in vidite kako visoko je to, ker si marsikdo tega sploh ne more predstavljati. V notranjosti bambusa je votlo in se nahaja voda. Še ena zanimivost, ki jo tudi ne veste vsi pa je, da bambus uporabljajo tudi v prehrani. Ja to je ena od uporabnosti bambusa.

To rastlino, ki je zelo močna uporabljajo za marsikaj. Z bambusom tudi izdelujejo hiše, pohištvo, kmečko orodje in tudi ja jambore na jadrnicah. Rastlina je res uporabna za marsikaj. Največ stvari iz bambusa izdelujejo v Aziji, v kakšni Kitajski in tudi Japonski. Seveda, kot že omenjeno tam je tudi bambusa največ in ljudje so se ga naučili uporabljati.

Bambus ima lahko vsak na svojem dvorišču ali pa si kupit takšnega, ki je namenjen za cvetlični lonček in tako lahko ima to rastlino tudi v hiši na okenski polici. Seveda, če še pa nimate svojega bambusa pa si ga le pojdite kupit, saj ga lahko najdete v marsikateri trgovini.