Ker so beljakovine tisto kar naše telo nujno potrebuje za regeneracijo je prav, da jih po vsakem treningu vnesemo tolikšno količino, da se bo naše telo regeneriralo a ne preveč, da ne bi povzročile težav. Proteini so ena od možnosti za hitro regeneracijo človeškega telesa. Če so tudi beljakovine dodane imamo v enem napitku dovolj osnove za regeneracijo telesa.

Priporočljiv vnos različne beljakovine je nekje 59g/dan za odrasle moške in 47g/dan za odrasle ženske. Te beljakovine se nahajajo v stročnicah torej leči, fižolu, grahu, bobu in pa v oreščkih kot so arašidi, lešniki, orehi in podobno. Večina živil živalskega izvora  vsebuje beljakovine razen rib in nekaterih drugih. Če pa ne jeste živalske hrane pa obstajajo tudi alternativa kot je koruza in podobno. Torej, če resno trenirate oz. se ukvarjate s športom je vnos beljakovin še kako pomemben saj tako dobite moč za na daljne vaje. Beljakovine so vir hranilnih snovi, ki so pomembne za naše telo in omogočajo njegovo funkcioniranje. Ker so beljakovine v veliki količini živil jih ni težko najti. So pa tu alternative kot so proteini, ki so prehranska dopolnila za regeneracijo našega telesa. Najdete jih predvsem na spletu. Spletna trgovina Nanox.si se ukvarja s tovrstno prodajo prehranskih dopolnil oz. proteinov. Nekateri med njimi vsebujejo tudi beljakovine tako, da si lahko preprosto pripravite napitek in tako boste zadostili potrebi po delnemu vnosu beljakovine.

beljakovine

Če imate še kakršnokoli vprašanje glede proteinov oz. beljakovine v njih lahko povprašate strokovnjake na spletni trgovini Nanox na telefonsko številko +386 (0)41 845 362 ali pa se oglasite v njihovi poslovalnici na naslovu Ježica 22a Ljubljana. Tako boste izvedeli vse potrebne informacije in lahko pričeli z uporabo prehranskih dopolnil, da boste poskrbeli za dnevno dozo beljakovine v telesu.