Ko govorimo o gradbeništvu in orodju, ki ga uporabljamo v ta namen, se moramo zavedati zelo pomembnega dejstva, da mora ta biti vrhunske kvalitete. Kakovostno električno orodje in različne pripomočke za gradnjo in delo lahko dobite tudi na www.metalmikulic.si. Metal Mikulić d.o.o. je podjetje, ki že vrsto let skrbi za prodajo in distribucijo prvovrstnega električnega orodja, ročnega orodja, varilnih aparatov, brusnih materialov in gradbene opreme. Vsi našteti izdelki igrajo ključno vlogo v najrazličnejših panogah, brez njih pa si sodobnega načina življenja sploh ne moremo več predstavljati.

Električno orodje lahko namreč srečamo v čisto vsakem domu, kjer družinam pomaga pri izvajanju manjših popravil. Medtem ko so naprednejši aparati in gradbena oprema tisti, ki tem družinam omogočajo izgradnjo varnega in udobnega doma.

Spoznajte podjetje Metal Mikulić

Podjetje Metal Mikulić d.o.o. je svojo poslovno pot začelo že v letu 1994. Že kmalu po ustanovitvi, se je podjetje specializiralo kot trgovec na debelo z orodjem in varilno tehniko. V prvih letih obstoja in vse do konca devetdesetih let se je podjetje v glavnem ukvarjalo z izvažanjem najrazličnejšega orodja in varilnih aparatov slovenskih proizvajalcev na tržišče bivše Jugoslavije. Z vrhunskim orodjem so tako oskrbovali Bosno in Hercegovino, Srbijo in Črno Goro.

Vendar pa se njihovo delo ni ustavilo zgolj pri izvozu. S trdim delom, vnemo in ljubeznijo do gradbeništva so v začetku novega tisočletja pridobili ekskluzivno zastopništvo japonske korporacije Hitachi Koki za območje celotne Slovenije, Bolgarije ter Bosne in Hercegovine. Slednje je predstavljalo enega največjih mejnikov v njihovem poslovanju, saj so se primarno začeli posvečati kupcem na slovenskem tržišču. Skozi leta so tako vzpostavili trdno in zaupanja vredno mrežo distributerjev in končnih kupcev, pridobivali nova sodelovanja in ustvarili ime, ki mu danes zaupajo številni uporabniki. Ker je delo v Sloveniji zahtevalo maksimalno angažiranje in prisotnost, so poslovanje v tujini prevzela tamkajšnja hčerinska podjetja. Metal Mikulić pa še vedno ostaja solastnik.

Nov večji mejnik v razvoju predstavlja tudi leto 2004, ko se je sedež podjetja preselil iz industrijske cone Trzin v nove poslovne prostore v industrijski coni Zgornje Jarše pri Domžalah. Novi pisarniški, delavniški in skladiščni prostori, ki se razprostirajo na kar 1.300 m2, so ponudili nove poslovne pšriložnosti in še boljšo storitev, ki jo lahko zaposleni ponudijo svojim strankam. Danes so tako v podjetju specializirani za veleprodajo in servis tehničnega blaga.

Pomoč pri gradnji doma in njegovem vzdrževanju

Podjetje Metal Mikulić d.o.o. je v 30 letih delovanja s svojo opremo in materialom pomagal zgraditi marsikateri dom, ki še danes nudi varno zavetje družinam. Njihova pestra ponudba vključuje pribor, orodje in opremo za profesionalne gradbene delavce, ki se ukvarjajo z gradnjo manjših in večjih objektov. Nudijo vse potrebne pripomočke za večje industrijske obrate ter manjše domače delavnice. Na voljo vam je več kot 8.000 izdelkov priznanih proizvajalcev, ki vam bodo bistveno olajšali delo in pomagali pri optimizaciji gradbenega procesa.

Pri njih pa vse potrebno za delo najdejo tudi tisti, ki sami radi poprimete za orodje in se lotite izdelave različnih izdelkov ali popravil. Pri njih lahko tako kupite električno orodje in ostalo, primerno za domače mojstre. Izvajanje manjših popravil ali sestavljanje pohištva še nikoli ni bilo tako zabavno. Z vrhunskim orodjem, prilagojenim domači uporabi aktivno prevzamete odgovornost za svojo nepremičnino, znižate stroške in se izognete dolgotrajnemu čakanju na ustreznega obrtnika.

Električno orodje in pribor

Osnovno električno orodje in pribor lahko srečamo v čisto vsakem domu. Različni vrtalniki, brusilniki in vrtni stroji so nepogrešljiva oprema pri zagotavljanju urejenega in za bivanje primernega doma. Vendar pa električno orodje še zdaleč ni namenjeno samo manjšim popravilom – v to kategorijo namreč sodijo tudi številni aparati za profesionalno uporabo, kot so specialno orodje in stroji, profesionalni vrtalniki, mešalniki in industrijski čistilci. Izbira je odvisna od potreb posameznika oziroma delovnega področja s katerim se ukvarja določeno podjetje. Svetovalci pri Metal Mikulić vam bodo z veseljem svetovali pri nakupu opreme, ki je za vas najbolj primerna.

električno orodje 1

Ročno orodje in oprema

Ni pravega mojstra brez natančnega metra. Če električno orodje zagotavlja hitro in enostavno delo, pa ročna oprema poskrbi za natančno in fino izvajanje nujno potrebnih opravil. Za celosten delovni proces v različnih panogah so nujno potrebna različna merila, kotniki, izvijači, kladiva klešče in ostali pripomočki, brez katerih enostavno ne gre.

Varilni aparati in pribor

Varilni aparati sodijo med profesionalno električno orodje, ki se uporabljajo za spajanje različnega materiala. Poznamo več vrst varilnih aparatov, ki omogočajo izdelavo primernih varilnih spojev. Namenjeni so profesionalcem, ki se ukvarjajo z izdelavo konstrukcij. Pri delu z varilnimi aparati pa je nujna tudi uporaba zaščitne opreme vrhunske kakovosti.

Brusni materiali

Fina in natančna obdelava različnih večjih kosov je del obvezne predpriprave materiala na kasnejšo izdelavo izdelkov. Brez brusilnega aparata ne moremo doseči gladkosti, ki je predpogoj za lakiranje. Brusilni materiali so tako naprimer nepogrešljiv element mizarskih delavnic in izdelovalcev pohištva.

Gradbena oprema

Gradbena oprema je sestavljena iz pestrega nabora materialov in pripomočkov, ki zagotavljajo nemoten potek gradbenega procesa. V to veliko kategorijo sodijo orodje, laserji, merila, vrtalniki, žage, razvlaževalci, rezalniki in ostali elementi, ki poskrbijo za ustreznost in varnost zgrajenega objekta.