Opremljanje otroške igralnice ni nikoli enostavno in predstavlja vsakemu staršu velik podvig. Pozorni moramo biti na ogromno detajlov in fines, vse pa mora biti popolno, saj lahko le v tem primeru pričakujemo, da bo igralna soba popolna, otrok pa bo v njej z veseljem preživel veliko ur ob igri s svojimi najljubšimi igračami. Tudi v tem primeru nam bo v veliko pomoč otroška trgovina s svojo pestro izbiro izdelkov za otroke.

Prva stvar, na katero moramo biti pozorni, so stene. Priporočamo, da stene prekrijete z otroškimi tapetami ali stenskimi nalepkami, na katerih so risani junaki, ki so vašemu otroku najljubši. Prav tako lahko izberete tapete, na katerih so otrokove najljubše živali ali kakšni drugi domišljijski liki.

Otroška trgovina

Pomembna izbira je tudi material, ki bo prekrival tla. Vedeti morate, da se otroci med igro hitro razvnamejo in so pogosto neprevidni. Pametno je, da so tla mehka, saj se le tako otrok v primeru padca ne bo udaril ali poškodoval. Vsaka otroška trgovina je dobro založena z mehkimi podlogami, ki so v igralnem kotičku resnično priporočljive.

Ključnega pomena pri opremljanju igralnega prostora pa so zagotovo igrače, ki jih v takšni sobi ne sme manjkati. Poskrbeti moramo, da so igrače pravilno in skrbno izbrane, v pomoč pa nam je lahko pestra ponudba, s katero razpolaga vsaka dobro založena otroška trgovina. Na izbiro so nam različne igrače, napihljiva igrala, namizne igre in tudi igralne konzole. Pomembno je, da igralni kotiček opremimo z igračami, ki jih bo otrok z veseljem uporabljal.

V prostoru, ki je namenjen za igro otrok, pa ne smemo pozabiti na varnost. Poskrbeti moramo, da so vse vtičnice zaščitene in da soba nima izhoda na teraso ali balkon. V primeru, da takšen izhod je, je vrata smiselno zaščititi in otroku preprečiti izhod. Manjkati pa ne smejo tudi počivalniki in mehki stoli, napolnjeni s stiroporom, ki nam jih ponuja vsaka otroška trgovina. Mehki in udobni stoli so namreč ravno to, kar otrok potrebuje po napornem popoldnevu, ki ga je preživel v njegovem najljubšem igralnem kotičku.