Kotni kamini so najbolj priljubljeni kamini za v kot, ki omogočajo sedenje okoli njega in lepo druženje družine ter prijateljev. Ti kamini omogočajo, da se jih vidi z več strani. Taki kamini so izjemni tudi zato, ker jih lahko postavite kjer koli v prostor, naredite pravokotno obliko in kotni kamin vgradite v to obliko pozidave. Zato lahko spremenite obliko prostora in dosežete večjo grelno površino, tako se bo prostor ogrel hitreje ter bo pozidava, torej keramika, grela prostor še ves dan in noč po tem, ko bo ogenj že ugasnil.

 kotni kamini
Kvalitetni kotni kamini imajo neprodušne kaminske vložke, da ne spuščajo v prostor nobenih plinov, niti saj ali dima. Zato so povsem varni za vsak prostor za ogrevanje, ki je najcenejše in najhitrejše ter najbolj naravno. Ne bo vas samo grel naraven ogenj z vonjem po drveh, ki človeka pomirja, ampak tudi se bo ogrelo vaše srce, ko boste gledali prasketajoči ogenj ter poslušali njegove pomirjujoče zvoke. Kamin bo za vas postal predmet meditiranja in pomirjanja po napornem dnevu, ko bo zunaj vel mrzel pišč in bo padal dež ali bo snežilo.
Vsi kotni kamini so lahko med seboj različni in vam prilagojeni, vašemu prostoru ter okusu in potrebam. Klasični kamini so klasičnih velikosti in takega dobite že takoj. Mojster vam ga bo zmontiral z dimnikom vred v roku enega meseca. Seveda so lahko kotni kamini tudi posebni, vendar je tak kamin treba posebej naročiti in počakati malo dlje, da prispe kaminski vložek, ki ga bodo posebej za vas naredili.
Kamini v kotu imajo vsaj dve stranici, torej vrata in eno stranico stekleno, tako da boste lahko vsi s prostoru gledali ogenj v kaminu. Če se sprašujete, ali lahko greje tudi vodo, je odgovor seveda, ta kamin zmore lahko tudi to, če naročite mojstru, da vam to izvede. Tako boste prihranili še za ta del in ne bo treba ogrevati na elektriko.