Ste naveličane vsakotedenskega odstranjevanja dlak? Se jih želite znebiti za dlje časa? To je še posebej dobrodošlo v poletnih mesecih, a tudi v zimskem času se ženske rade sprostimo in odmislimo to neprijetno opravilo. Kliknite na https://medartis.si/lasersko-odstranjevanje-dlak-2/ in si preberite, kako se lahko s pomočjo laserskega odstranjevanja dlak enkrat za vselej znebite britvic, voskov ali drugih pripomočkov za odstranjevanje dlak.

Lasersko odstranjevanje dlak je vse bolj popularna in zaželena metoda v svetu estetike. Gre za neinvazivno metodo odstranjevanja dlak, ki ne povzroča skoraj nič bolečin (morda je le malo neprijeten občutek), postopek pa se izvede zelo hitro. Če se odločite za lasersko odstranjevanje dlak, poskrbite tudi za higieno, pridobite na samozavesti in prihranite kar nekaj denarja, ki bi ga morale odšteti za britvice, voske itd. Da bi se dlak trajno znebili, je običajno potrebnih 6–8 ponovitev tretmaja v nekajtedenskih intervalih (odvisno od predela telesa). Po prvem tretmaju dlake nekaj tednov ne rastejo, ko pa zrastejo, so mehkejše na otip. Po zadnjem opravljenem tretmaju dlake praviloma ne rastejo nekaj mesecev, ko pa se pokažejo, so svetlejše in tanjše, predvsem pa jih je manj. Ko se dlake spet pojavijo, se priporoča obnovitveni tretma enkrat ali dvakrat na leto.

Lasersko odstranjevanje dlak ne zahteva nekih posebnih priprav. Priporočeno je, da se dva dni pred prvim tretmajem dlake pobrije, potem pa je zaželeno, da se vsaj en mesec pred vsakim naslednjim tretmajev dlak ne voska ali se uporablja kakšnih drugih epilatorjev in podobnih naprav, ki lahko poškodujejo mešiček – lahko uporabljate le britvico. Na splošno velja, da tanjše kot so dlake, več tretmajev je potrebnih za želen učinek. Po laserski odstranitvi predela ne izpostavljajte soncu, ne hodite v savne in se ne tuširajte z agresivnimi mili, ki lahko dražijo kožo.

Lasersko odstranjevanje je varen in neboleč postopek, ki pa vam omogoča, da vsaj za nekaj mesecev odmislite skrbi, povezane v vsakotedenskim britjem dlak. Tako se boste počutile bolj svobodne in samozavestne.