LED tehnologija je energetsko učinkovita tehnologija osvetljevanja, ki prodira v vse dele sveta. LED sijalke porabijo 75 % manj energije in imajo daljšo življenjsko dobo v primerjavi z navadnimi žarnicami. Danes so na voljo različne LED sijalke, med njimi tudi LED žarnice E27.

Zakaj izbrati LED žarnice E27?

Glavne prednosti LED sijalk so enostavna uporaba, manjša proizvodnja toplote, boljša osvetlitev, nizki stroški, večja učinkovitost ter daljša življenjska doba. LED žarnice izgledajo podobno kot navadne žarnice, prav tako so povsem kompatibilne z navoji luči – posebna oprema torej ni potrebna. LED sijalke se prižgejo takoj in ne potrebujejo časa, da se zagrejejo, prav tako ne vsebujejo živega srebra, kar dodatno vpliva k ohranjanju okolja. Gospodinje bodo vesele tudi novice, da LED žarnice E27 privlačijo manj žuželk v primerjavi z ostalimi vrstami žarnic, kar pomeni manj vložka (in časa) pri čiščenju in vzdrževanju LED žarnic in luči.

LED žarnice E27

Sodobni LED produkti vključujejo veliko nabor LED žarnic, ki lahko spreminjajo barvo ter prilagajajo jakost svetlobe, zaradi česar hitro postanejo nepogrešljivi produkt v vsakem domu.

Trenutno se v raziskave LED produktov vlaga milijone dolarjev, vse z namenom razvoja še bolj energetsko učinkovitih LED proizvodov v prihodnosti. Majhna moč in teža LED proizvodov so idealni za razvoj novih vrst razsvetljave, med katere sodijo tudi LED trakovi, luči in svetila. LED proizvode se vgrajuje tudi v nadzorne sisteme, ki jih daljinsko upravljajo pametni telefoni in tablični računalniki.

Če se odločite za zamenjavo navadnih (in varčnih) žarnic za LED žarnice E27, boste hitro povrnili svojo začetno investicijo in privarčevali za naprej. Ob zamenjavi žarnic ne pozabite tudi na ekologijo.

Žarnice vedno reciklirajte – v vseh žarnicah (razen LED) je namreč prisotno živo srebro, ki bi se lahko sprostilo v atmosfero ali pa pristalo v prsti. Deli žarnic se lahko tudi ponovno uporabijo – poskrbite, da sijalke zberete, nato pa jih odpeljite na zbirno mesto nevarnih odpadkov, kjer bodo zanje najbolje poskrbeli. Tudi LED žarnice odpeljite na zbirno mesto – čeprav ne vsebujejo živega srebra, pa lahko njihove dele ponovno uporabimo in s tem prispevamo vsaj delček k ohranjanju narave.