Danes si je težko predstavljati brez mobilnega telefona. Ta majhna naprava je skoraj že najpomembnejša stvar, ki jo mora imeti vsak človek. Z njim se lahko pokličemo med seboj, si pošiljamo sporočila in lahko celo igramo igrice. Mobilni telefon je zelo priporočljiva stvar, saj z njim lahko rešimo marsikatero življenje, če pokličemo še pravi trenutek.

Sodobnješi telefoni so zmožni opravljati naloge, za katere so bile nedavno potrebne posebne naprave. Z njim lahko predvajamo glasbo, poslušamo radio, fotografiramo, uporabljamo aplikacije, imamo celo internet na njem. Te vse stvari je naš mobilni telefon zmožen narediti, za katero smo imeli včasih MP3 predvajalnike za poslušanje glasbe, fotoaparat za fotografiranje itd. Mladi mobilni telefon uporabljajo vglavnem za slikanje slik ter pošiljanje sms sporočil.

Mobilni telefon

Veliko svetovnih proizvajalcev danes tekmujejo med seboj kdo bo prodal največ svojih izdelkov. Med njimi sta najbolj znana proizvajalca Apple in Samsung. Znani so tudi znamke LG, Nokia, Sony Ericsson, Huawei, Xiaomi. Vsako leto naredijo novi izdelek in ga predstavijo nam kupcem. V večini proizvajalci izboljšujejo njihovo zmogljivost ter kamero. Saj si želimo narediti čim več in čimbolj lepšo fotografijo kar se da in jo shraniti v svoj mobilni telefon. Vsak novejši telefon je večji v velikosti od prejšnjega.

Mobilni telefon pa ima tudi slabo stran svojega proizvoda. Postali smo zelo odvisni od njega. Kamorkoli gremo ne gremo brez telefona, še posebej mladi. Celo 6 – letni otroci imajo svoj lasten mobitel na katerem igrajo mobilne igrice. Uporabljajo ga tudi med poukom, kar pa je zelo moteče za učitelje. Druga največja slabost pa je, da ga uporabljamo med vožnjo po cesti za kar pa ni namenjen. Veliko prometnih nesreč se naredi glavno zaradi uporabe telefona med vožnjo. Včasih so telefoni zdržali nekaj dni, ne da bi ga polnil. Zdaj pa ga moramo polniti skoraj vsak dan, če ne še manj. Nenehna dosegljivost terja svoj davek.