Si znate predstavljati, kako bi bilo, če bi vaš sesalnik posesal dom kar sam od sebe? Samo ukaz bi izrekli in čez nekaj časa bi se vaši bivalni prostori svetili od čistoče, vam pa ne bi bilo treba niti migniti s prstom. Najnaprednejši robotski sesalniki Miele vam lahko takšne želje uresničijo in vam prihranijo veliko truda ter slabe volje. Vaš dom je lahko po novem čist ves čas, ne samo takrat, ko ga vi utegnete očistiti.

Robotski sesalniki Miele vam omogočajo učinkovit sistem sesanja za vse vrste tal in kar štirikratno moč čiščenja na preprogah in trdih tleh. 4-stopenjski sistem čiščenja za popolno pobiranje prahu zajema štiri korake: najprej stranski ščetki z možnostjo obračanja potisneta grobo umazanijo pod aparat, potem valj krtače umazanijo zanesljivo zajame in jo transportira v sprednjo sesalno odprtino. Zadnja sesalna odprtina poskrbi za temeljito pobiranje fine umazanije, na koncu pa s pomočjo močnega ventilatorja umazanija varno pristane v posodi za prah.

najnaprednejši robotski sesalniki

Vas skrbi, da robotski sesalnik ni zmožen tako temeljitega čiščenja kot vi? Nikar. Sesalnik Scout RX2 lahko seže tudi v najbolj oddaljene in skrite kote, saj ima obrnjeni stranski ročici, ki odstranita še najtrdovratnejše delce prahu. Ko sesalnik naleti na oviro, se ročici umakneta, da lahko brez težav nadaljuje svojo pot. K uspešnemu umikanju oviram pripomore tudi tridimenzionalno zaznavanje prostora s kamero na sprednji strani sesalnika. Aparat avtomatsko določi razdaljo do morebitne ovire in jo varno obide, tudi kompleksnejše prostorske strukture zanj niso nobena težava. Pohištvo in predmeti v vašem domu tako ostanejo zaščiteni in nepoškodovani. Ko napolnjenost baterije ni več zadostna, se sesalnik vrne do polnilne postaje in se ponovno napolni. Nato nadaljuje s čiščenjem tam, kjer je prekinil – povsem avtomatsko.

Kako kontrolirate sesalnik?

S pomočjo aplikacije MobileControl1 lahko sesalnik upravljate ne glede na to, kje se nahajate; doma, v službi, na počitnicah. S timerjem lahko programirate, kdaj želite, da sesalnik začne sesati in ure poljubno spreminjate za vsak dan. S prikazom karte lahko kadarkoli sledite postopku čiščenja. Če vas skrbi, da bi šlo kaj narobe, kadar ste zdoma, lahko ‘skozi oči sesalnika’ spremljate njegovo pot. Home Vision1 s pomočjo dveh kamer na sprednji strani omogoča, da opazujete vse aktivnosti čiščenja aparata in ga s puščicami celo udobno usmerjate. Seveda je prenos slike s kamere kodiran2. Če imate polne roke dela, je na voljo tudi možnost glasovnih ukazov. Z napravo Amazon Echo in glasovno storitvijo Alexa so vam na voljo številne možnosti; zaženite sesalnik, pošljite ga nazaj k polnilni postaji, ali pa ga vprašajte, koliko časa bo še čistil. Najboljši hišni pomočnik vas ne bo nikdar pustil na cedilu.

1 Na voljo za mobilno končno napravo (minimalne zahteve so podane v trgovini App Store)

2 Kakovost prenosa je odvisna od hitrosti vašega domačega internetnega priključka in vaše mobilne končne naprave.

Značilnosti opreme so odvisne od modela.