Ogrevanje na peleteNahajamo se v obdobju, ko je potrebno gledati na vsak porabljen evro. Nekaj zagotovo lahko privarčujemo pri ogrevanju. Zime so dolge in hladne, zato moramo za ogrevanje odšteti kar nekaj denarja. Do sedaj največkrat uporabljeni načini ogrevanja so bili ogrevanje s kurilnim oljem, ogrevanje na trda goriva in plin.

Trenutno velja velik porast prodaje peči na pelete, sekance ter toplotnih črpalk. Zakaj je temu tako? Energent pri peletih in sekancih je v bistvo odpadni les oz. ostanki. Ta pa je bistveno cenejši od cen naftnih derivatov v svetu. Ker živimo v gozdni deželi, nam odpadnega lesa ne bi smelo primanjkovati. Če se boste vprašali, zakaj potem nebi kurili kar z drvmi, vam ponujamo preprost odgovor.Toplotna črpalka

Kurjenje z lesnimi peleti, je v primerjavi s kurjenjem na drva popolnoma avtomatiziran postopek, saj vam zalogovnik in polž omogočata popolno avtomatiko kurjenja. Potrebno je le nekajkrat letno odstraniti in očistiti pepel, ter nekajkrat mesečno napolniti zalogovnik s peleti.

Toplotna črpalka pa je drugi sistem ogrevanja, ki nudi cenovno ugoden in okolju prijazen način ogrevanja prostorov in sanitarne vode. Toplotne črpalke delujejo na različne načine, izbira sistema pa je odvisna od zmožnosti, ki jih imamo pri svoji nepremičnini.