Kaj storiti, ko imate doma na kupe igrač in prav nič prostora za njihovo shranjevanje? Takrat je čas, da se odločite za nakup škatle ali drugega prostora za shranjevanje igrač. Igrače se lahko resnično hitro nakopičijo – saj veste, vedno se najde kdo, ki misli, da je to popolno darilo, kar le še pripomore k neredu v vašem domu.

Ena izmed pametnih rešitev je otroški zaboj za igrače, ki ima tudi dekorativno funkcijo, hkrati pa hitro poskrbi, da bodo igrače na svojem mestu. To je čudovita priložnost, da otroka naučite odgovornosti in redoljubnosti, hkrati pa tudi samostojnosti, saj bo lahko do igrač dostopal, kadar bo želel. Izberite zaboj, ki bo otroka pritegnil in poskrbel, da bo vanj še raje shranjeval otroške igrače.

Igrače
Ko se odločate za nakup zaboja, se morate najprej odločiti za material, iz katerega bo ta narejen. Zaboji so večinoma plastični ali leseni. Verjetno se je najbolje odločiti za lesenega, saj imajo ti navadno daljšo življenjsko dobo.
Če želite zaboju dati osebno noto, ga lahko pobarvate z barvo, ki se bo ujemala z barvo stene otroške sobe ali pa z otrokovo najljubšo barvo, lahko pa na zaboj tudi napišete njegovo ime. Tako bo zaboj zares unikaten in bo otroka verjetno bolj pritegnil.

Navadno je bolje kupiti večji zaboj, saj se bo zbirka otrokovih igrač nedvomno hitro povečala. Bolje je imeti na razpolago več prostora, kot pa kasneje skrbeti, kam z odvečnimi igračami.
Prepričajte se tudi, da velikost zaboja ustreza velikosti sobe, saj lahko prevelik ali premajhen lahko v sobi deluje nerodno in čudno.

Pomislite tudi na večnamenskost zaboja. Nekateri zaboji imajo kolesca, ki omogočajo lažje premikanje, spet drugi pa na primer oblazinjen pokrov, ki zaboj spremeni v klop za sedenje ali branje.
Prav tako je treba pomisliti tudi na sam pokrov, ki mora biti varen in preprečiti, da bi se kar naenkrat hitro zaprl in bi se otrokovi prstki ujeli pod njega. Iz varnostnih razlogov izberite zaboj, ki ima ob strani odprtine za pretok zraka – nikoli namreč ne veste, kdaj se bo vaš otrok odločil raziskovati njegovo notranjost.
Kakršen koli že bo zaboj, ki ga boste na koncu izbrali, nakupa zagotovo ne boste obžalovali, saj bo ta pripomogel k večjemu redu v hiši, hkrati pa bo vašega otroka naučil organiziranosti in smisla za pospravljanje.