pin up

Nakup rabljenega vozila je med Slovenci že ustaljena praksa. Čeprav mnogi pravijo, da je vse skupaj lahko bolj podobno lovu na skriti zaklad, je na trgu možno najti več kot odlično ponudbo rabljenih avtov, med njimi tudi rabljena vozila Honda. V nadaljevanju bodo predstavljene nekatere pasti, zaradi katerih se lahko ob nakupu rabljenega avta kaj hitro znajdete pred kočljivo situacijo. Z uporabnimi nasveti pa vam bomo skušali prihraniti nekaj prepotrebnih živcev in denarja. Rabljena vozila Honda so, kar se tiče zadovoljstva uporabnikov na forumih, dobro ocenjena, a saj veste, že najmanjša nepozornost lahko kaj hitro poskrbi, da boste namesto dobrega avta kupili tistega neželenega mačka v žaklju.

Ali je pametno izbrati cenejše vozilo?

Pri nakupu novega ali rabljenega vozila se veliko pozornosti posveča ceni. Kaj dejansko vpliva na oblikovanje le te ter zakaj je izbrano rabljeno vozilo morda cenejše od drugega, čeprav gre pri obeh za isti model? Vozilo je po navadi cenejše, če ima veliko število prevoženih kilometrov, če je slabše ohranjeno ali pa če so na njem vidne poškodbe. Njegovo ceno lahko zbija tudi leto izdelave ter števec prevoženih kilometrov, ki ne odraža realnega stanja, ali pa celo neurejena dokumentacija. Redko, a tudi mogoča je možnost, da prodajalec postavi nižjo prodajno ceno svojega vozila, ker se mu zaradi finančne stiske mudi pri prodaji.

Nasvet št. 1

Vedno preverite skladnost avtomobilskega oglasa z realnim stanjem vozila. Morda je pri ogledu potencialnega vozila dobro, da se za pomoč obrnete na strokovnjaka, morda vašega serviserja, ki mu zaupate. Pri pregledu avtomobila je potrebno preveriti:
– motor pod pokrovom
– prednjo masko
– podvozje
– stanje pnevmatik
– lak
– notranjost vozila
– električne naprave in ostali pripomočke

Pred nakupom vozila je potrebno preveriti motor pod pokrovom.

Testna vožnja vam bo razkrila, ali so zavore v dobrem stanju in ali ima motor normalen glas. Pred nakupom je potrebno priti v stik z uradno dokumentacijo vozila. Urejena servisna knjižica vam bo namreč povedala vse o servisni zgodovini vozila, kar je poleg zgodovine lastništva tudi najpomembnejši podatek. Le na ta način lahko dejansko vemo, kaj se je z vozilom v resnici dogajalo, ko je bil last predhodnih lastnikov.

Nasvet št.2

Nakup novega ali rabljenega vozila bo vašo denarnico zagotovo opeharil za nekaj tisočakov. Ker pa je avtomobil precej slab partner za vašo denarnico, je dobro vedeti, kolikšni bodo dejanski stroški njegove uporabe. V takšnem primeru si je dobro omisliti t. i. stroškovnik. Vzemite si nekaj časa ter poleg nakupne cene avtomobila premislite in preračunajte še letne stroške vzdrževanja vozila. Kaj všteti v letne stroške? Registracijo in zavarovanje vozila, nakup pnevmatik, morebitna popravila ter redni servisi. Na ta način boste dobili dobro primerjavo med avtomobili. Zagotovo pa si boste lahko tudi odgovorili na vprašanje, kakšen avto si lahko privoščite.

Nasvet št. 3

Poleg stanja vozila je potrebno nekaj vedeti tudi o njegovem prodajalcu. Rabljena vozila se prodajajo tako preko fizičnih kot tudi pravnih oseb. Pri obeh je potrebna velika stopnja previdnosti, saj številni preprodajalci velikokrat obljubljajo več, kot na koncu od njih dejansko dobite. Pri trgovcih, ki denimo ponujajo cenejša vozila, se rado zapleta tudi na področju reševanja reklamacij. Še posebno je potrebno biti previden pri nakupu rabljenega vozila. Pri nepreverjenih prodajalcih se lahko v ponudbi namreč pojavljajo vozila nepreverjenega porekla.

Rabljena vozila Honda je najbolje kupiti pri…

Rabljena vozila Honda je zato priporočljivo kupiti pri pooblaščenem prodajalcu vozil. V Avtohiši Žibert se trudijo, da novim lastnikom predajo le najboljšega konjička. Njihova ponudba namreč zajema skrbno pregledana vozila z znano zgodovino in urejeno servisno knjižico. Temeljito očiščena Honda, brez morebitnih skritih napak, je pri njih pripravljena na takojšen prevzem ter uporabo. Na vašo Hondo vam bodo ponudili različne možnosti financiranja ter jamstvo, kar potrjuje njihovo resnost ter zanesljivost. Rabljena vozila Honda so v Avtohiši Žibert praktično v najboljših rokah. Poleg nakupa novega ali pa rabljenega vozila lahko pri njih opravite še servis vozila, polnjenje ter servis klimatskih naprav, kleparska in ličarska popravila nudijo vam vulkanizerske storitve, kupite pa lahko tudi originalne nadomestne dele ter ostalo dodatno opremo.

Rabljena vozila Honda je najbolje kupiti pri pooblaščenem prodajalcu.

Ponudba rabljenih vozil znamke Honda

Rabljena vozila Honda je najbolje kupiti pri zaupanja vrednem pooblaščencu. Seveda pa bo odločitev za nakup odvisna tudi od njegove ponudbe. Na spletni strani Avtohiše Žibert vas čaka ažuren seznam novih in rabljenih vozil, ki jih imajo na zalogi. Izbirate lahko med različnimi modeli. Ponujajo vam, denimo, več različic Honde Civic, Honde Crosstar, Honde CR-V ter HR-V.

Zaključek

Rabljena vozila Honda so med kupci, ki prisegajo na t. i. »japonce« precej zaželena. Razlog za to se zagotovo skriva v udobni vožnji ter sami kakovosti izdelave vozila. Dejstvo pa je, da vsak avto potrebuje za dolgo življenjsko dobo redno ter ustrezno servisiranje, ki predstavlja temelj varčne, varne in udobne vožnje.