Spletna lekarna je moderna oblika oskrbe z zdravili, ki spletnemu nakupovalcu nudi celo vrsto ugodnosti v primerjavi s klasično lekarno. Spletna lekarna ima isto poslanstvo kot klasična lekarna, le da je ljudem dostopna cel dan, torej 24 ur na dan, vsak dan v tednu.

Spletna lekarna obiskovalcem zagotavlja diskretnost, kar pomeni, da vam nihče ne prisluškuje, ko želite kupiti izdelke, za katere ne želite, da slišijo ljudje okoli vas, ki čakajo za vami v vrsti. Ko smo pri čakalni vrsti, v spletni lekarni ne obstajajo čakalne vrste. Pri nakupu v spletni lekarni nimate stroškov potovanja do lekarne in nazaj, niti ne rabite iskati parkirno mesto, še posebej je to dobrodošlo v slabih vremenskih razmerah.

Spletna lekarna ima običajno zdravila ter ostale prodajne artikle pregledno in enostavno razvrščene, kar omogoča uporabnikom prijetno izkušnjo. Vsak artikel v spletni lekarni ima za razliko od artiklov v klasičnih lekarnah tudi vsaj kratek, če ne celo obsežen opis o zdravilu ali drugem izdelku vam na vpogled. V opisu najdemo vse potrebne informacije, kot so oblika zdravila, vsebina zdravila, zakaj se uporablja, opisani so simptomi, natančno so opisani tudi stranski učinki in kdo zdravila ne sme uporabljati. Vsak izdelek ima običajno tudi sliko embalaže, mnogi pa priložena celo elektronska navodila farmacevtske hiše, ki jih drugače dobite v embalaži zdravila, kar vam omogoča natančno spoznavanje zdravila pred nakupom. Če vam karkoli ni jasno, imate na voljo tudi možnost prebrati pogosta vprašanja kupcev ter odgovore, kar v klasični lekarni običajno poteka oralno. Če med odgovori ne dobite dovolj informacij, imate možnost pisati oziroma kontaktirati strokovnjaka, ki vam je na voljo za vse vrste vprašanj in dilem. Le ta vam bo predlagal različne alternative za izbiro zdravila, pripomočka, morda vam bo predlagal vam nepoznan način zdravljenja. Običajno ima spletna lekarna tudi iskalnik, kjer lahko iščete izdelke, ki jih potrebujete in pregledate tudi sorodne izdelke, ter ocenite kateri je za vas najboljši. Spletna lekarna je obiska vredna alternativa klasične lekarne, o čemer govorijo pozitivne izkušnje mnogih uporabnikov.