Tablični računalnikŽe kar nekaj let smo ljudje v dobi računalnikov. Večina del se skoraj da več ne more opravljati brez njih. A še bolj kot računalnik, je priljubljena tehnološka igrača postal tablični računalnik. Tablični računalnik je manjši od prenosnega računalnika in večji od mobilnega telefona in je prav zaradi svoje priročne velikosti, postal tako zanimiv. Ima zaslon na dotik, zaradi česar ne potrebuje miške in tipkovnice. Tablični računalnik je za marsikoga izjemno priročen in uporaben. Tablični računalnik v sebi nosi kar nekaj pozitivnih lastnosti. Ima enkratno odzivnost in številne možnosti različnih priklopov, ne potroši veliko energije, saj ima dobro baterijo, ki zdrži več ur preden se popolnoma izprazne, ker ima trgovino, si na tablični računalnik nalagate aplikacije, ki jih potrebujete.

Večina tablic ima tudi dobre operacijske sisteme in strojno opremo, ki je izjemno hitra in preprosta za uporabo. Prav zaradi tega so namenjene vsem uporabnikom – začetnikom in tistim, ki se nanje že dobro spoznajo.  Na voljo so v različnih velikostih in nudijo veliko mobilnost. Ker se tablice zelo hitro razvijajo in postajajo vse bolj zmogljive ter so kljub temu večini uporabnikov cenovno dostopne, bi se lahko zgodilo, da nadomestijo uporabo prenosnih računalnikov ali celo namiznih računalnikov.  Omogočajo nam uporabo interneta in vseh drugih zanimivih in uporabnih aplikacij na vsakem koraku. Odlične so za zapolnitev prostega časa, lahko pa bi se uporabljale tudi pri pouku, da učencem ne bi bilo potrebno črtati besedila in tako uničevati zapiskov, bi lahko imeli lepe zapiske kar na tabličnem računalniku. Odvečno oziroma napačno besedilo, bi le z enim klikom odpravili in popravili.

Pred nakupom tablice je potrebno pregledati vso možno ponudbo, se nato odločiti za proizvajalca in nato še za model, čigar funkcije in glavne lastnosti bi bile za naše potrebe najprimernejše. Veliko praktičnih nasvetov lahko dobite na prodajno servisni točki podjetja Alt Store. Pestro izbiro tabličnih računalnikov po zelo ugodnih cenah, pa najdete v spletni trgovini www.altstore.si.