Vreme UmagŽelite izkoristiti še te zadnje poletne dni in se odpravljate na dopust na Hrvaško? Ste za končno destinacijo izbrali vsem znano čudovito istrsko mesto Umag? Potem vas prav zagotovo zanima, kakšno vreme Umag vas v teh dneh čaka. Glede nato, da se želite v teh zadnjih poletnih dneh kar se da najbolje naužiti sončnih žarkov, vam priporočamo, da pred odhodom preverite vreme Umag, saj lahko tako v primeru slabe napovedi dopust še predčasno prekličete. Več o vremenu v mestu Umag najdete na http://www.vremehrvaska.com/umag/.

Glede na običajno vreme Hrvaška vam priporočamo načrtovanje poletnega oddiha v mesecu juliju in avgustu, s čimer si boste zagotovili možnost za lepše vreme, vendar vas bo vreme Umag presenetilo, saj so zanj značilna dolga vroča poletja s precej visokimi temperaturami. Sonce v Umagu v poletnih mesecih sije kar 8 do 10 ur dnevno tako, da vam sončnih žarkov v teh dneh prav zagotovo ne bo primanjkovalo. Prav tako je istrsko mesto Umag priljubljeno tudi v hladnejših mesecih, saj je vreme Umag precej naklonjeno, kajti Umag ni pretirano vetrovno območje in so tudi zime zato dokaj mile.

Medtem ko je za ostale destinacije značilno, da je vreme Hrvaška pozimi lahko precej muhasto in okrepljeno z močno burjo. Najboljše vreme Hrvaška boste zasledili na območju Kvarnerja in v notranjosti Dalmacije, kjer prevladuje tipično sredozemsko podnebje z vlažnimi in milimi zimami ter suhimi in vročimi poletji. Danes ste o morebitnem poslabšanju vremena še pravočasno obveščeni, saj lahko vreme Hrvaška hitro in enostavno preverite kar na spletu, kjer se vremenska napoved dnevno osvežuje.