Ko si delate svojo spletno stran je vedno prva stvar, ki jo je potrebno urediti, domena. To je v bistvu ime vaše spletne strani, po kateri vas bodo drugi poznali. Le to lahko kupite marsikje. Na spletu najdete veliko različnih cen za domene spletnih strani. Najprej pa lahko tudi preverite, če je že samo ime, ki si ga želite zasedeno ali ne. Če je si boste morali pač izbrati drugo ime, saj drugače domene sploh ne boste mogli registrirati.

domena

Vsi, ki si ste že naredili svojo spletno stran ali pa tudi razmišljate, da bi si jo zagotovo veste, da je domena tista stvar, ki si jo je potrebno urediti najprej. To lahko rečem, da ni tako težka naloga, če vsaj malo poznate splet. Mogoče je najtežja naloga tukaj kakšno ime izbrati. Po tem pa sama registracija domene res ni težka naloga. Morate pa za to dejanje plačati, le to je potem to zagotovilo, da ste domeno registrirali in da potem pripada ta spletna stran samo vam. To domeno potem ne more imeti nihče drug. Vaša domena pa naj bo unikatna in nekaj posebnega oziroma nekaj kar bo predstavljalo vas in tisto, kar boste na spletni strani objavljali.

Nekaterim se mogoče zdaj vidi, da je domena nekaj kar si ne bo tako lahko urediti. Ampak to je res enostavna naloga, morate pa imeti vsaj nekaj osnovnega znanja s spletom. Če ne lahko tudi komu rečete, da namesto vas naredi spletno stran za vas. Vas pa seveda to stane potem malenkost več, kot če vse naredite sami. Ampak vam pa povem, da boste pa enkrat, ko boste imeli domeno tudi postali ponosni, da imate spletno stran. Gor seveda potem objavljajte zanimivo vsebino in tudi redno to počnite. Z vašo spletno stranjo lahko tudi služite, kar mislim da je res super.