Če so vaši stari starši imeli krčne žile, lahko pričakujete, da jih boste imeli tudi vi, saj so dedne. Lahko se pojavijo skoraj kjerkoli na telesu vendar so najbolj pogostejše prav v nogah. Krčne žile se pojavijo na venah, po katerih potuje kri iz tkiva proti srcu. Vene v nogah imajo celo zaklopke, katere pripomorejo k temu, da kri potuje v pravo smer, se pravi navzgor proti srcu. Do problema pa pride, ko te žile izgubijo na prožnosti, kri se začne nabirati v žilah, te se odebelijo, mi pa čutimo bolečino, pa tudi vidimo jih lahko. Krčne žile izgledajo tako, kot da bi nam nekdo z zeleno-modro barvo narisal korenine nekega drevesa. Te žile bi bile v normalnih razmerah tanjše in ne bi nas bolelo.

Krčne žileDo tega stanja v večini primerov pride zaradi poškodbe zaklopk v žilah, pritiska (ki prepreči premikanje krvi), prekomerne teže in predolgega stanja na nogah (če se premikamo potem to naj ne bi bil glavni vzrok).

Krčne žile je možno pozdraviti oziroma tudi olajšati in izboljšati stanje. To zdravilo pride v obliki tabletk Vanaforce. Lahko kupimo škatlico s tridesetimi ali s šestdesetimi tabletami.Te tabletke delujejo dobro na krčne žile. Uporabljajo se lahko za razna srbenja nog, če čutite napetost v mišicah, če imate občutek, da imate težke noge ali pa razne otekline. Tako da Vanaforce ni samo koristno za krčne žile, temveč tudi več drugih neprijetnosti. Samo zdravilo je preverjeno in je tudi učinkovito, sami uporabniki tega zdravila pa ga tudi dobro prenašajo. Tabletke lahko kupite v skoraj vseh lekarnah, dobro pa je če se o njihovi uporabi s kom posvetujete, recimo z vašim osebnim zdravnikom. Sicer pa, če ste opazili da imate krčne žile, boste tako ali tako najprej odkorakali k vašemu zdravniku ta pa vam bo povedal kaj in kako, ter verjetno tudi predpisal ustrezna zdravila.