izpadanje lasLasje, lepo jih je imeti in pripomorejo k raznolikosti ljudi. Velikokrat lahko človeka prepoznamo že po njegovih laseh. Vendar pa obstajajo tudi ljudje, katerim je izpadanje las, življenje spremenilo na slabše. Na srečo so tu različne možnosti s katerimi si lahko pomagamo, ena izmed teh je podjetje Fi Potencial d.o.o., ki je lastnik licence za prodajo lasnih sistemov Hollywood v Evropi ter Avstraliji.

Samo izpadanje las je nekaj čisto naravnega. Ljudje dnevno izgubimo do 100 las. Lasje pa tudi vedno znova in znova rastejo. Če novi lasje rastejo tako hitro kot jih izgubljamo, potem ni z nami prav nič narobe.

Problem se pojavi, ko je izpadanje las večje od števila las, ki zrastejo na novo. To lahko opazimo ko se recimo, tuširamo ali krtačimo lase, in opazimo da se je nabralo nekaj več las kot pa ponavadi. To pa sicer, še ni nujno alarm da bomo v nekaj dneh brez las, vendar je lahko samo stranski učinek tablet. Za izpadanje las, obstaja več vzrokov.

To so lahko, kot smo že omenili, stranski učinki tablet, potem lahko je tudi povezano s stresom, pa tudi slabo prehrano. Na izpadanje las lahko vplivajo tudi razne infekcije in pa travme. Recimo ljudje, ki imajo daljše lase spete v konjski rep, ali pa imajo tik ob lasišču spletene kitke po celi glavi (cornrows). Zaradi prekomerne sile uporabljene pri pletenju ipd. Nekateri ljudje trpijo za raznimi psihičnimi boleznimi, zaradi katerih si pulijo lase, ker pa so lasje izpuljeni skupaj s koreninami pa to tudi vpliva na izpadanje las. Eden izmed večjih vzrokov za izpadanje las pa je kemoterapija. Velikim številom ljudem po kemoterapiji lasje ne zrastejo nazaj v tako bujnem številu kot pa so jih imeli pred sevanjem. Lasje počasi postajajo vse tanjši, lasni mešički pa potem zamrejo in lasje prenehajo rasti.