Otroški vozičkiSvetleče ogrodje, globoka košara in velika napihljiva kolesa, ki spominjajo na kolesarska – to so pravi retro otroški vozički. Malo bolj okorni za vožnjo po trgovinah, a neverjetno udobni za vožnjo po vseh zunanjih terenih. Retro je znova »in«, zato so tudi proizvajalci vozičkov izdelali sodobno različico, ki spominja na vozičke iz prejšnjega tisočletja. Med temi otroškimi vozički je tudi Knorr-Baby Classico, ki ga lahko kupite v potovalnem sistemu 2v1 in 3v1. Na voljo je v osmih barvnih odtenkih, ki spominjajo na retro barve.

Otroški vozički iz preteklosti so bili zelo enostavni in niso imeli vseh modernih funkcij – imeli so kolesa, sedišče oz. ležišče in strešico. Ogrodje se ni zložilo, da bi ga lahko pospravili, prav tako še niso imeli ročne ali nožne zavore. Nekateri niso imeli niti strešice. Moderne funkcije so otroške vozičke naredile udobnejše tako za otroke kot tudi za starše. Prilagodljivi nakloni sedišča in dolžina ročaja, blažilci tresljajev, strešice, senčniki, globoke nakupovalne košare in previjalne torbe v barvi vozička so sodobni dodatki in funkcije, ki nam lajšajo življenje z otrokom.

Ker so otroški vozički z retro izgledom trenutna modna muha, jih boste lahko večkrat srečali na sprehajalnih poteh. Opazili boste lahko, da so sprednja kolesa zmeraj fiksirana naravnost in je zavijanje levo in desno oteženo. Potrebno se je malo opreti na ročaj vozička, privzdigniti tako sprednja kolesa in se usmeriti v želeno smer. Zaradi tega takšni otroški vozički niso primerni za slalom med nakupovalnimi policami in jih je prav tako težko upravljati z eno roko. Je pa res, da izgledajo nekaj prav posebnega.

Če je za vas videz pomembnejši od uporabnosti, potem je ta voziček res prava izbira. V kolikor pa želite bolj vsestranski voziček, ki bo imel več funkcij in se ga bo dalo lažje upravljati, potem izberite med otroškimi vozički tistega, ki bo najbolj ustrezal vašim zahtevam in željam.