Life coach je vrsta strokovnjaka za dobro počutje, ki ljudem pomaga napredovati v življenju, da bi dosegli večjo izpolnjenost. Slovenski life coach svojim strankam pomaga pri izboljšanju njihovih odnosov, kariere in vsakodnevnega življenja. Life coachi vam lahko pomagajo razjasniti vaše cilje, prepoznati ovire, ki vas zadržujejo in nato pripraviti strategije za premagovanje vsake ovire. Z ustvarjanjem teh strategij življenjski trenerji ciljajo na vaše edinstvene sposobnosti in darove. Življenjski trenerji vam pomagajo, da kar najbolje izkoristite svoje prednosti, nudijo podporo, ki jo potrebujete za doseganje dolgotrajne spremembe.

life coach
Mnogi ljudje iščejo življenjske trenerje za vodenje pri pomembnih življenjskih spremembah, kot je na primer začetek nove kariere. V mnogih primerih pa se ljudje obrnejo na življenjske trenerje preprosto za pomoč pri izgradnji srečnejšega in bolj smiselnega življenja. Obstajajo številni znaki, kdaj vam je life coach v pomoč. Ti znaki vključujejo pogosto razdražljivost, visoko raven stresa in tesnobe, nezmožnost opustitve slabih navad, pomanjkanje izpolnitve v vašem družabnem življenju, vztrajen občutek nezadovoljstva pri delu in občutek blokirane ustvarjalnosti.
Nekateri življenjski trenerji imajo bolj splošen, vseobsegajoč pristop, veliko pa jih je tudi specializiranih in osredotočenih na pomoč ljudem na določenih področjih. Za razliko od življenjskih trenerjev se terapevti in drugi strokovnjaki za duševno zdravje osredotočajo na zdravljenje, zdravljenje duševnih stanj in pomoč ljudem pri reševanju travm in drugih težav iz njihove preteklosti. Medtem ko vam lahko life coach pomaga pri soočanju z določenimi nerešenimi vprašanji, življenjski trenerji ne morejo zdraviti motenj razpoloženja, anksioznih motenj, zasvojenosti ali katerega koli drugega stanja duševnega zdravja.
Ena od glavnih prednosti, ki jo ima life coach je zmožnost pridobitve svežega, ozaveščenega pogleda na težave, s katerimi se soočate. Poleg tega, da life coach nudi nov vpogled v izzive, vam lahko pomaga, da se osredotočite na negativne vzorce, ki bi lahko stali na poti do vašega uspeha. Mnogi ljudje vidijo delo z življenjskim trenerjem kot sredstvo za premostitev vrzeli med trenutnimi okoliščinami in življenjem, ki bi ga želeli živeti.