Otroška sobaOtroška soba je običajno najbolj razigran prostor v hiši ali stanovanju, saj je ta prostor namenjen otroški igri, smehu in veselju. Živahne barvne stene, stenske poslikave ali stenske nalepke, otroško pohištvo z motivi ali pisanimi obrobami… Vse te malenkosti popestrijo, da je otroška soba še bolj prijetna in prijazna do otrok.

Otroška soba ima najpogosteje nekaj ključnih kosov pohištva. Najprej je tu postelja, na kateri otrok spi. Zagotovo je v sobi tudi omara, za shranjevanje oblačil in pripomočkov. Če je otrok pravzaprav še dojenček, ima otroška soba tudi previjalno mizo, na kateri otroka enostavno previjete. Poleg teh osnovnih sestavnih delov otroške sobe, se v njej lahko najdejo tudi raznoliki predalniki, omare in zaboji za igrače, police, mize ali mizice ter knjižne omare. Otroška soba je celota v malem, saj je namenjena za vse otrokove aktivnosti, kot tudi počitek.

Da velja, da je otroška soba prijazna do otroka, mora biti lepo urejena in okusno opremljena. Ne smejo manjkati kakšni slikoviti detajli, kot so: poslikane stene, simpatične zavese, okraski na pohištvu in podobno. Prijazna otroška soba otroke privablja, da se v njej radi zadržujejo ter igrajo ali počivajo.

Zaradi pozornosti na zdravje vaših otrok ne pozabite, da mora biti otroška soba vedno dobro prezračena in očiščena, sicer se kaj hitro lahko začno razmnoževati bacili in postane leglo bolezni. Večkrat odpirajte okno, razgrnite zavese in v sobo spustite ne le svež zrak, ampak tudi sončne žarke, ki bodo pomagali pregnati mikroorganizme. Tudi posteljnino in plišaste igrače je potrebno večkrat oprati, da se znebite praha, ki se na njih nabira skozi čas. Otroška soba je lahko pravo otrokovo zatočišče, zato poskrbite da bo varno in zdravo pribežališče, ki bo pomagalo otroku razvijati domišljijo in svoje sposobnosti, hkrati pa bo otroku prijazen kraj in se bo otrok v njej z veseljem zadrževal.