Otroške sobeOtroške sobe so pomemben element v množici stvari, ki so otroku nujno potrebne pri rasti, razvoju, učenju, pridobivanju delovnih navad, izpolnjevanju zadanih nalog in  podobnih aktivnostih, katere ga bodo v vsakdanjiku spremljali skozi celo življenje.

Da bo vse te življenjsko pomembne aktivnost dobro, kvalitetno, vzgojno in pravilno opravljal morajo otroške sodbe biti primerno zamišljene od prve črte na risalni deski razvojnega centra proizvajalca. Otroka morajo vabit k učenju, spoznavanju in izpopolnjevanju, motivirati ga morajo, da ostane zbran ves čas, dokler zadane naloge ne izpolni. Poleg tega morajo biti otroške sobe estetske in oblikovno dovršene v smeri prijaznosti uporabniku, hkrati pa se morajo zliti z okolico sobe in drugimi kosi pohištva v njej, ali pa kot kontrast poudariti svojo pomembno vlogo v otroškem razvoju in napredku.  Velikokrat od otroške sobe želimo, upamo ali kar zahtevamo, da bo trajna skozi čas in bo enake naloge, kot prvemu otroku nudila tudi njegovim mlajšim bratcem in sestricam, mogoče v malce bolj oddaljeni prihodnosti celo njihovim otrokom in vnukom.

Sodobne otroške sobe z namenom kvalitetnega izpolnjevanja vseh naštetih nalog strmijo k nenehnem iskanju in izpopolnjevanju novih generacij. Pri tem iščejo vedno nove rešitve, ki so jih pridobili pri proizvodnji in snovanju starejših generacij, upoštevajoč vsa sodobna dognanja pri tako proizvodnih materialih, njihovi obdelavi in dodelavi, oblikovanju in ne nazadnje sestavi v končni izdelek ter možnosti kombinacij sestavnih elementov v več drugih kombinacij, ki se v določenem trenutku življenjske dobe izdelka pojavijo kot možnost in priložnost. Poleg  upoštevanja novih spoznanj in dognanj se proizvajalci radi vrejo v preteklost, ter na starejših izdelkih najdejo navdih v večji ali manjši podrobnosti. Retro stil, ki oblikovno in slogovno poudarja estetske smernice izpred desetletji ali celo več, velikokrat ukrade pozornost občinstva ter potencialnih kupcev novejšim in sodobnim izdelkom, saj se kupci dejanski ali potencialni zavedajo kakovostnih, praktičnih, estetskih, proizvodnih ter drugih lastnosti  izdelkov, ki so jih uporabljali pred davnimi leti in na katere jih razstavljen izdelek v salonu posnema.

Otroške sobe na prvi pogled otroka privabijo k učenju, izpolnjevanju zadanih nalog, ter rasti razuma in novih spoznanj že z samo barvo ali obliko. Pri izbiri je treba najti pravo mero med barvo in obliko, ki si jo otrok želi, tisto, ki jo kot najboljšo želijo starši, ter tisto, ki jo na podlagi dolgoletnih izkušenj predlagajo strokovnjaki, ki se s tem področjem ukvarjajo daljše časovno obdobje, ter so jim znane dobre in slabe rešitve določenega dela, elementa, podrobnosti, sklopa iz starejši obdobji.