Otroški vozičkiTrg vozičkov za otroke se je v preteklih letih znatno obogatil. Današnji starši imajo na razpolago celo poplavo podjetij, ki se ukvarjajo le z otroškimi vozički. Izbirajo lahko med vsemi mogočimi barvami, grafikami, ogrodji, dodatnimi funkcijami in oblikami.

Pred nakupom razmislite, kje boste večinoma vozili vašega malčka, ter se temu primerno odločite za nakup. Če vašim prijateljem ustreza štirikolesnik ter vas želijo prepričati, da je to edini uporaben voziček, morda to ne bo veljalo za vas. Morda bo vam po izgledu in uporabi bolj ustrezal trikolesnik. Če imate možnost, znance z otroki le poprosite, da se preizkusite z njihovimi vozički ter se na podlagi lastnih opažanj odločite za tistega pravega, ki vam bo najbolje ustrezal. V spletni prodajalni Mali Vragci so vam strokovnjaki vedno na razpolago, da vam pomagajo k lažji odločitvi, glede izbora pravega vozička za vas.

Otroški voziček bo rasel z vašim malčkom, vendar ni zagotovila, da bo dovolj le en otroški voziček. Kaj lahko se zgodi, da se boste sčasoma odločili za kakšen dodaten voziček, ki bo le pri babici, kakšnega, ki ga boste vedno lahko imeli v drugem avtomobilu ali še kakšnega, ki vam ga ne bo žal prevažati med letalsko prtljago. Zato ob nakupu pomislite, na vse prednosti, ki jih mora nuditi novorojenčku, da mu bo udobno že zdaj, kasneje se bo voziček že prilagodil vašemu malčku, ko bo zrasel, ali pa ga bo nadomestil drug voziček.

Vozički so uporabni do dopolnjenega prvega leta in pol starosti vašega otroka , morda dveh let, le redki pa uporabljajo voziček do treh let starosti otroka. Vsekakor brez vozička ne boste mogli prve mesece, saj boste kaj hitro ugotovili blagodejni vpliv dolgih sprehodov na miren spanec vašega otroka. Prav tako lahko voziček uporabljate v stanovanju ter z lahnim gibanjem umirite otroka, ki bo nemiren zaradi izraščanja prvih zobkov ali prebavnih težav.