Vpis na tečaj ruščine se je pričel in če vas zanima znanje ruščine se morate vpisati. Tečaj ruščine ni enostaven, ni pa med najtežjimi saj je v veliki meri podoben našem materinem jeziku. Če imate zanimanje za jezike in če vam te ne predstavljajo težav, opravite tečaj ruščine. Tečaj ruščine za nas Slovence ni težaven, saj ruščina spada med slovanske jezike in jo za to lažje in hitreje osvojimo. Tečaj ruščine nam lahko predstavlja težavo samo pri branju in pisanju cirilice, ki nam niti malo ni blizu, vendar z nekaj vaje in učenja tudi to osvojimo.

tečaj ruščine

Ruščina je zelo podobna slovenskemu jeziku, ima šest sklonov. Kar pa je razlika, da ruščina nima dvojine, kar pa je super, saj je uporaba dvojine lahko kar zahtevna. Tečaj ruščine je za nas razmeroma enostaven, vendar kot vsako učenje jezika ima svoje ovire in malenkosti ki jih moramo spoznati in se jih naučiti za pravilno rabo jezika. Težavo nam lahko predstavlja predvsem naglaševanje besed, saj so nekatere besede podobne našim vendar z drugačnim naglasom in drugačnim pomenom. Prav pri teh besedah moramo biti še kako pozorni, da jih pravilno uporabljamo. Na primer pri njih beseda stol pomeni miza, tako kot pri hrvaškem jeziku. Nekaj podobnosti imamo pri besedah vendar imajo v večini drugačen pomen.

Tečaj ruščine je zanimiv in znanje ruskega jezika je še kako perspektivno. Rusija je precej velika država in tudi gospodarstvo se širi. Slovenci veliko poslujemo z Rusi za to je tečaj ruščine zaželen. Vsako podjetje ki sodeluje mednarodno, bo z veseljem zaposlil nekoga, ki je obiskoval tečaj ruščine in pozna osnove, ter tako lažje komunicira z Rusi. Če vam jeziki ne predstavljajo težav, mislim da bi morala biti ruščina na vašem seznamu stvari, ki si jih želite narediti. Ne bo vam žal, jezika se boste hitro naučili in boste brez težav komunicirali z ruskimi državljani.