Registracija domeneBrez interneta je danes težko poslovati, saj skorajda vse lahko najdemo na njem. Še pred nekaj leti se listalo telefonski imenik in preklicalo skoraj pol Slovenije, preden smo dobili ustrezno informacijo oziroma podjetje, ki smo ga iskali. Danes pa samo vtipkaš v Google ključno besedo in v manj kot sekundi imamo informacije že na dlani. S pomočjo interneta so tako postala prepoznavna tudi podjetja, saj jih je preprosto najti pa tudi reklama je bistveno cenejša na internetu kot reklama v fizični obliki. Za podjetja bi bilo dobro, da bi internet dobro izkoristila, saj ima za njih številne prednosti tudi pred samo konkurenco. Da pa bi bila reklama podjetja čim boljša je potrebno izdelati spletno stran. Pred izdelavo spletnih strani je potrebno narediti registracijo domene.

Registracija domene oziroma elektronskega imena med drugim pripomore k lažji prepoznavnosti podjetja na internetu, s čimer si podjetja zagotovijo večjo obiskanost njihove spletne strani. Več o registraciji domene najdete na http://www.e-uspeh.com/registracija-domene.html. Registracija domene je popolnoma enostaven postopek, pri čemer je potrebno upoštevati nekaj osnovnih zakonitosti. Pri izbiri domene oziroma elektronskega imena je potrebno biti pozoren, da elektronsko ime vsebuje le črke angleške abecede ter, da je to daljše od treh znakov. Domena oziroma ime mora biti kratko in jedrnato ter mora biti tako, da si ga bodo spletni uporabniki hitro zapomnili. Ko izberete ime, nato sledi registracija domene.

Registracija domene se opravi na uradnem pooblaščenem registru, in sicer na spletni strani www.e-uspeh.com. V uradnem pooblaščenem registru vam nudijo različne vrste domen, in sicer .si, .com, .net, .eu, .info, .mobi, .tel, .org in .tv. Preden se naredi registracija domene morate preveriti, ali je domena sploh še prosta. Razpoložljivost preverite preko obrazca za registracijo domene. V registru vam poleg registracije domene nudijo še brezplačno pakiranje domene, preusmeritev domene, preusmeritev e-pošte, urejanje zapiskov, zaklepanje domene, lastni imenski strežnik, nastavitev Google Apps in zamenjavo lastništva.