Večkrat se mogoče vprašamo, ko nas boli kakšen zob kaj delamo narobe. Nekako se zavedamo, da smo za te težave krivi sami in, da delamo nekaj narobe. Največ krat je kriva ne higiena, to pomeni, da si ne umivamo pravilno naših zob. Zobe si umivamo, ampak mogoče ne pravilno, kar pomeni, da je skoraj isto, kot da si jih ne bi. Vse ostane za zobmi in seveda se nabirajo bakterije, kar pa pomeni, da se naši zobje kvarijo. Higiena ust je zelo pomembna, če hočemo, da imamo zdrave in lepe zobe.

ustna higiena

Že, kot otroke so nas učili kako je pravilno umivanje zob. Z leti smo nekateri to tehniko izpustili in si umivamo zobe po svoje. Ustna higiena je zelo nujna, za našo zobovje. Koliko hrane pojemo, hrana se nam samo nabira na zobe ter okoli dlesni. In seveda ne pravilno umivanje prinese težave. Zato pazite, da bo ustna higiena res pravilna in, da bodo zobje ostali zdravi. Tudi svoje otroke vzpodbujajte, da bodo ustno higieno vzdrževali. Zakaj bi trpeli bolečine ali pa ostali brez kakšnega zoba, raje skrbite za čistočo. Še je čas, da spremenite umivanje zob in začnete spet nazaj pravilno krtačit vaše zobe.

 

Brez zob ne bomo mogli biti, saj so pomembni pri naši prehrani. Zato je ustna higiena še kako pomembna in to še pravilna. Tudi ni dovolj, da si mogoče samo enkrat na dan umivamo zobe, vemo kako smo se učili. Če bi vsaj dva krat na dan temeljito očistili si zobe in poskrbeli za higieno bi bilo pri nekaterih drugače. Zavedajmo se, da bodo otroci posnemali nas, zato jim bodite vzgled. Če bodo vas videli, da skrbite za higieno v ustih, bodo tudi oni. Na spletni strani zgoraj, si lahko kar precej preberete kako je pravilna higiena ust. Vem, da veste, da si jih moramo umivat, ampak vseeno si preberite.