Varilni aparatiPredstavljamo vam podjetje Pretent d.o.o., ki je na tržišču že 24 let. Varilni aparati, potrošni material ter servis varilnih aparatov so glavne zadeve s katerimi se podjetje ukvarja. Predstavitev in izdelke, ki so vam na voljo najdete na http://www.pretent.si.

Vsi ki se vsaj malo ukvarjate z varjenjem veste, da so varilni aparati lahko različni. Ločijo se po načinu oz. tehniki varjenja. Tako so na razpolago točkovni varilni aparati kamor sodijo MIG, MAG, MMA, TIG ter zračne plazme ter seveda varilni aparati za plamensko varjenje. Običajno se bolj uporabljajo točkovni varilni aparati. Poleg samih varilnih aparatov, vam podjetje Pretent d.o.o. nudi tudi številne pripomočke, ki so nepogrešljiv del pri varjenju. To so npr. stroji za brušenje elektrod.

 V kolikor se lotite varjenja, pa je obvezna oprema tudi varilna maska, saj gre za nujno zaščito oči. Izbirate lahko tako med navadnimi kot tudi avtomatskimi varilnimi maskami. Razlike med omenjenima vrstama mask, si preberite ne njihovi spletni strani. Poleg varilnih mask, imajo na voljo tudi ostalo zaščitno opremo (zaščitne zavese, cevi, oddeje), ki jo boste morda potrebovali pri varjenju.

Varilni aparati pa za delovanje potrebujejo tudi dodajni material. Lahko gre za varilno žico ali elektrode. Poleg dodajnega materiala, pa varilni aparati potrebujejo tudi jeklenko z argonom ali CO2 jem.

Če veliko delate z varilnimi aparati, je potrebno redno pregledovati tudi reducirne ventile. V kolikor je karkoli narobe, jih je smiselno takoj, ko to opazite, zamenjati. Podjetje vam nudi tudi različne reducirne ventile.

V primeru težav s kakršnim koli varilnim aparatom ali gorilnikom za plazme in varilne aparate, vam v podjetju opravijo kvaliteten in ugoden servis. Servisi se običajno izvajajo na sedežu njihovega podjetja, po dogovoru pa ga lahko opravijo tudi na terenu oz. pri stranki.