Stenske ureUra je naprava, ki kaže čas. Poskrbi, da je naše življenje nekoliko bolj organizirano. Običajno čas prikazuje s kazalci na številčnici, nekoliko modernejše pa z digitalnim zapisom številk. Ure so že uporabljala tudi stara ljudstva, za delovanje pa so uporabljala sonce ali pesek. Danes ure niso namenjene zgolj prikazovanju časa, ampak so tudi neke vrste okras, saj so nekatere med njimi res prave umetnine, zato so primerne tudi kot darilo. Tako poznamo ročne ure, radio ure, ki sporočajo tudi datum in temperaturo, ter stenske ure.

Potrebujete novo stensko uro? Spletna trgovina Ducat ima v ponudbi stenske ure zanimivih oblik. Med najbolj razširjenimi so analogne ure, ki so poleg uporabnosti tudi atraktivne po izgledu. Stenske ure so različnih dizajnov in barvnih kombinacij, krasijo pa jih zelo različna ozadja ter se tako odlično podajo v vsak prostor. Na izbiro so stenske ure iz lesa ali plastike. Zanimive so okrasne ure z motivi rastlin, ki polepšajo vsako malo večjo steno. Tako lahko izbiramo ure z nihalom ali brez nihala, ure okrogle ali kvadrataste oblike itd. Nekatere stenske ure imajo budilko, ki nas zbudi ob določenem času. Tako ni verjetnosti, da bi zamudili v šolo ali službo. Posebna kategorija so otroške stenske ure, ki jih krasijo različni priljubljeni risani junaki. Kupite jih otrokom za rojstni dan. Tako bodo tudi otroci znali gledati na uro in ceniti čas.

Vam je v spominu iz risank ostala stenska ura s kukavico? Kukavica pričara domačnost in toplino, navduši pa tako mlajše kot tudi malo bolj starejše. V ponudbi spletne trgovine Ducat najdete stenske ure s kukavico, ki imajo senzor za svetlobo, zato se oglaša le podnevi in tako bodo noči ostale mirne in dobro prespane. Na voljo so tudi ure z zvoki domačih živali, ki pričarajo kmečko idilo in otroke naučijo prepoznavati domače živali.

Morda kupujete rojstnodnevno darilo in nikakor ne najdete ideje? Stenska ura je natanko to, kar iščete.