VozičkiPrišla je jesen, zato je potrebno s sabo vedno nositi dežnik in dežno prevleko, ko se z vozički odpravljate na krajši ali daljši potep. Ker so temperature še dokaj zmerne, zimske vreče še niso obvezne, dobro pa je, da ne pozabite na dežno prevleko, če vas na poti ujamejo dežne kaplje. Vozički imajo običajno že v kompletih prilegajoči dežno vrečo, če pa je pri vašem vozičku niste prejeli, lahko v bližnji otroški trgovini kupite univerzalno prevleko za vozičke.

Vozički različnih oblik in barv celo leto polnijo pločnike in sprehajalne poti, saj velja, da se mamica v vsakem vremenu odpravi ven na sveži zrak. Ko so temperature prenizke, in vozički brez zimskih vreč niso več najbolj udobna prevozna sredstva za otroke, je potrebno čas gibanja na svežem zraku prilagoditi in po potrebi skrajšati. Vseeno pa zimske vreče in dežne prevleke rešijo marsikatero vremensko zagato, zato ne skrbite preveč, kakšno bo vreme naslednji dan. Vozički nudijo otrokom dovolj udobja in v kombinaciji z zimskimi vrečami ali dežnimi prevlekami otroka zaščitijo pred mrazom, vetrom in vlago.

Barvita jesen je lahko izredno stimulativna za otroške oči, ki lahko vsak dan spremljajo, kako se živa narava spreminja in pripravlja na zimsko mirovanje. Rumeni, rdeči, oranžni in rjavi toni odpadajočega listja, zopet ozelenele travnate površine zaradi obilice dežja po sušnem poletju, sivi oblaki in mavrice, ki pokukajo izza oblakov, ko hkrati dežuje in sije sonce. Z vozički le na plan in doživite skupaj s svojim otrokom vse skrivnosti jesenskega spremenljivega vremena.

Ker so vozički tako prilagodljivi z dodatki, so primerni za vsakršne vremenske razmere, če le niso prehude. Malo vetra, par kapelj dežja ali sorazmerno nizke temperature še vedno omogočajo dokaj nemoteno sprehajanje. Vozički omogočajo, da so otroci več na svežem zraku in s tem gradijo svoj imunski sistem in se boljše razvijajo.