PoganjalciPoganjalci so dodobra osvojili naše tržišče, na praktično vsakem koraku je moč videti malčka, ki se z njim vozi in odkriva širni svet.

Kljub temu, da so poganjalci na voljo za tako ogled kot nakup že praktično za vsakim vogalom se starši in vsi, ki jih nakup mika in zanima nemalokrat znajdejo pred zahtevno nalogo.

Med prvimi ovirami, ki jih poganjalci staršem predstavljajo je optimalna višina investicije. Pri tem se v ponudbah otroške trgovine in povsod tam, kjer so poganjalci na prodaj znajdejo med množico izbire, ki jo sami, posebno, če so pri takem nakupu prvič preprosto ne znajdejo. Pri tem jim bo v veliko pomoč obisk portala spletne strani trgovine, prodajalca ali posebnih spletnih strani s to tematiko. S tem, ko si bodo vzeli nekaj več časa za razmislek in informiranje bodo ugotovili, da so poganjalci, ki so naprodaj razvrščeni v več cenovnih razredov. Od cenovno dostopnih, pa vse tja do prestižni cen. Za kakšen cenovni razred se bodo starši in vsi, ki jih poganjalci zanimajo za nakup, odločili je predvsem njihova odločitev. Obe skrajnosti, tako cenovno dostopen, kot prestižni razred imata v očeh tipičnega kupca enega in drugega razreda dovolj razlogov za smiselnost nakupa. Kupci prestižnega cenovnega razreda razmišljajo, da so poganjalci, ki zahtevajo višjo investicijo narejeni iz boljših materialov ter so pri sestavi in končni izdelavi kakovostnejši. Te lastnosti jih pri višji investiciji prepričajo k spoznanju, da bodo poganjalci prestižnega razreda bolje opravljali svoje funkcije, predvsem pa na daljše časovno obdobje. S tem bo mogoča uporaba tudi mlajšim vrstnikom, katere bodo razveselili tudi poganjalci, ki so jih pred njim že uporabljali njihovi predhodni lastniki ali uporabniki. S tem odpade strošek morebitnega popravila, vzdrževanja ali celo nakupa novega. Na drugi strani imamo kupca, ki ga zanimajo cenovno dostopnejši poganjalci. Njegovo razmišljanje gre v smeri, da bolj kot na višjo investicijo, prisega na zavedanje, da otrok v svoji razposajenosti velikokrat nevede povzroča okvare. Zaveda se množice možnosti in priložnosti, ko otrok med igro povzroča škodo, verjetnosti da bo otrok, ki se bo prevažal z poganjalcem, pa bo med tem njegovo pozornost in radovednost zbudil vrisk sosedovih otrok, poganjalec preprosto spustil iz rok ter stekel odkrivati kaj se dogaja na sosedovi trati. In ko bo seštevek takšnih neljubih dogodkov povzročilo posledice in stroške, ki so nesmiselni za popravilo, se bo raje odločil za drug poganjalec, kot investiral v popravilo starega.

Poganjalci so vsekakor dobra investicija, velja pa razmislit o njeni veličini.