Veliko ljudi, ki nima stalne zaposltive, ali pa doleg rednega dela išče še dodatni zaslužek pravi, da je delo na domu idealno za vse, ki si želijo zaslužiti nekaj denarja, čeprav nimajo lastnega prevoza ali živijo v krajih, ki so zelo oddaljeni od prvega večjega mesta. Prav to so tudi glavni razlogi, zakaj je delo na domu pravzaprav tako popularno. Če pogledamo samo najbolj očitne prednosti so to dejstvo, da za delo na domu ne rabimo javnega ali lastnega prevoza, svoj delovni čas si v večini primerov lahko krojimo sami, ne potrebujemo novih oblačil za delovno mesto, se nam ni potrebno ob jutranjih prometnih konicah voziti v središče mesta… Prav gotovo je delo na domu idealno za ljudi, ki živijo v krajih, ki so oddaljeni od večjih mest, saj ti ljudje zaradi visokih potnih stroškov težko dobijo delo, prav tako pa zapravijo ogromno časa za prevoz na delo in domov. Prav tako je super za mlade mamice, ki želijo veliko časa preživljati s svojimi otroci, saj lahko delajo medtem, ko otroci spijo.

delo na domu

Delo na domu pa ima poleg vseh dobrih lastnosti tudi nekaj slabih, ki se jih ljudje ponavadi niti ne zavedajo, ko se odločijo za tak način služenja denarja. Za delo na domu je potrebno biti zelo disciplinaran, saj veliko ljudi to jemlje premalo resno, saj zjutraj dolgo spijo, gredo čez dan ven s prijatelji, zvečer pa gledajo tevizijo in na koncu ugotovijo, da jim je prazparav za delo zmanjkalo časa. Prav tako imamo doma veliko motečih dejavnikov, ki nas motijo med delom in zato le to poteka počasneje, ko smo si zamislili.

Prav zato je zelo pomembno, da, če se odločimo za delo na domu poskrbimo za samodisciplino, ki je pri tem ključnega pomena. Zelo je priporočljivo, če si zjutraj nastavimo budilko, kot za v službo in takoj pričnemo z delom. Prav tako je dobro, da za opravljanje dela namenimo prostor, kamor drugi ne vstopajo.