WordPress je priljubljen sistem za upravljanje vsebine, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje in upravljanje lastnega spletnega mesta. Profesionalna izdelava spletne strani na WordPress-u vam omogoča, da hitro in učinkovito predstavite svoje podjetje na spletu. WordPress je odlična platforma za ustvarjanje spletnega mesta. V tem prispevku vam bomo podali vodnik po korakih, kako poteka izdelava spletne strani WordPress.

Izdelava spletne strani WordPress

Kako poteka izdelava spletne strani WordPress?

Prvi korak pri ustvarjanju spletnega mesta WordPress je izbira imena domene in načrta gostovanja. Ime domene je naslov vaše spletne strani (npr. www.primer.si). Ko boste izbrali ime domene, boste morali kupiti gostovanje. Načrt gostovanja je pravzaprav kot najem prostora na internetu za vašo spletno stran. Na voljo je veliko različnih ponudnikov gostovanja in načrtov, zato se pred nakupom obvezno pozanimajte.

Ko ste izbrali ime domene in gostovanje, morate namestiti WordPress. Številni ponudniki gostovanja ponujajo namestitev WordPressa z enim klikom, zato je postopek zelo enostaven. Če vaš ponudnik gostovanja ne ponuja namestitve z enim klikom, ne skrbite – namestitev WordPressa je še vedno razmeroma preprosta. Lahko se obrnete na podjetje katerega dejavnost je izdelava spletne strani WordPress.

Ena od odličnih lastnosti WordPressa je, da je na voljo na tisoče tem za uporabo. Tema je pravzaprav vnaprej pripravljena predloga, ki jo lahko uporabite za svoje spletno mesto. Nekatere teme so brezplačne, druge pa je treba kupiti. Pri izbiri teme je ponovno treba upoštevati številne dejavnike, zato pred odločitvijo obvezno opravite raziskavo.

Vtičniki so majhni deli programske opreme, ki vaši spletni strani dodajo dodatne funkcije ali funkcionalnost. Vtičniki so na voljo za skoraj vse, zato ne boste imeli težav z iskanjem vtičnikov, ki ustrezajo vašim potrebam. Tako kot pri temah so nekateri vtičniki brezplačni, druge pa je treba kupiti. Pred namestitvijo vtičnikov natančno preberite ocene, saj lahko nekateri povzročijo težave, če niso združljivi z vašo različico WordPressa ali določeno temo.

Izdelava spletne strani WordPress je razmeroma enostavna in ga lahko opravite v štirih preprostih korakih: izberite ime domene in načrt gostovanja; namestite WordPress; izberite temo; namestite vtičnike. Pri vsakem koraku se prepričajte, da ste opravili odlično delo, da boste na koncu imeli spletno mesto, ki bo izpolnjevalo vaše potrebe in pričakovanja.