Javne dražbeJavne dražbe nepremičnin že davno niso povezane z nakupom ali prodajo samo zarubljenih objektov. Po zgledu iz tujine smo tudi pri nas čedalje bolj vajeni javnih dražb, na katerih se kupujejo tudi nepremičnine, ki bi se sicer prodajale po klasični poti. Bodite drzni in se pridružite najnovejšemu trendu – udeležite se javne dražbe nepremičnin, kot kupec ali prodajalec.

 

Vaše stanovanje ali hišo boste na javni dražbi hitreje prodali.

To je dejstvo, ki drži kot pribito in ga nihče ne bo izpodbijal. Že zaradi transparentnosti celotnega postopka imate več možnosti, da prej najdete resnega kupca. Na javni dražbi so vedno vse karte na mizi, ni nobenega špekuliranja, če obstaja kdo, ki bi dal več ali manj. V začetku je določena izklicna cena, ki se viša vzporedno s povpraševanjem na dražbi.

Na javni dražbi so samo resni kupci.

Ker je za udeležbo na javni dražbi potrebno plačati 10 % varščino v višini izklicne cene, ste kot prodajalec lahko prepričani, da se bodo na dražbi vaše hiše zglasili samo resni kupci (enako velja za poslovne prostore, stanovanja, gostinske obrate…skratka za vse nepremičnine). Plačilo varščine je pomemben filter, ki loči resne interesente od lažnih firbcev.

Nepremičnina najverjetneje ne bo prodana na prvi javni dražbi…

…bo pa gotovo na tretji, saj so takrat tudi cene običajno nižje od tržnih in se zato pojavi največ interesentov. Verjetno vami ni najbolj v interesu to, da prodate nepremičnino čim ceneje, zato se naredite vse, kar je v vaši moči, da jo boste prodali že v prvem ali drugem poskusu. Seveda je vse odvisno od tega, zakaj ste se odločili za prodajo in koliko se vam pri tem mudi.

Luksuzne nepremičnine na javnih dražbah

Tudi v Sloveniji jih je kar nekaj, saj se je ta način izkazal za najbolj učinkovitega pri prodaji tovrstnih nepremičnin.