mostbet casino

Stretch folija je naravnost odlična za vsakovrstno uporabo, zato jo je vsekakor dobro imeti doma. Mini stretch folija po zares dobri ceni vam je na voljo v vseh specializiranih trgovinah, prav tako pa jo lahko naročite tudi po spletu, zato nikar ne odlašajte.

Mini stretch folija je zgolj različica običajne, velike stretch folije, ki se najpogosteje uporablja v podjetjih. Stretch folija je zelo raztegljiv plastičen film, ki je navit na velikih tulcih (mini stretch folija pač ne; obstajajo tudi manjši kartonasti tulci, običajno pa boste zraven dobili tudi odvijalec, ki vam bo olajšal delo). Za stretch folijo poznamo več imen – nekateri ji rečejo raztegljiva, ovijalna, povijalna, drugi celo streč ali embalažna folija in podobno. Folija običajno služi povijanju izdelkov oz. palet, na katere so naloženi izdelki, predvsem zato, da jih zaščiti med transportom. Folija se namreč čvrsto ovije okoli izdelkov, zato jih popolnoma pritrdi na mesto in posledično preprečuje, da bi se izdelki med transportom, recimo po skladišču, med skladiščnimi enotami itd., pretirano premikali in se (v najslabšem primeru) celo poškodovali, razbili ali kaj podobnega. Izdelke lahko tako popolnoma brezskrbno prevažate po mili volji. Stretch folija poleg varovanja izdelkov pred poškodbami poskrbi tudi za to, da izdelki niso izpostavljeni neželenim pogledom ali nedovoljenim posegom, vdorom vlage ali umazanije.

Stretch folija se lahko ovija ročno ali pa strojno. V večjih podjetjih, kjer dnevno povijejo več tisoč izdelkov, je bolj smotrna uporaba stretch folije za strojno ovijanje, saj bo delo teklo hitreje, izvedeno bo bolj natančno in pa stroj bo porabil bistveno manj folije, kot pa bi je vi, če bi se lotili ročnega povijanja izdelkov. Tovrstno delo je poleg tega še stroškovno učinkovitejše. Pa vendar stretch folija za strojno povijanje ni najbolj primerna za domačo uporabo, zato pa obstaja mini stretc folija, ki jo tudi doma lahko zelo enostavno uporabljate, ter tako zaščitite kar pač želite. Odvijalec, ki ga dobite zraven, bo poskrbel za to, da bo trenje med vašo roko in tulcem (torej med postopkom ovijanja) dosti manjše, razen tega pa bo tudi ovijanje oz. povijanje izdelkov hitrejše in enostavnejše. Sicer pa ima tudi manjša verzija stretch folije popolnoma enake lastnosti kot velika stretch folija.