Samohodna kosilnica vam olajša delo tako, da dejansko sedite na kosilnici, ki se sama premika naprej kot avto, vi pa jo le upravljate, zato je košnja brez muke dejansko postala resničnost.

Kosijo se največkrat zelenice, parki, nogometna igrišča, vrtovi in manjši travniki ter sadovnjaki in okrasni botanični vrtovi, ki imajo lahko zelo velike površine. Če morate na roke potiskati veliko kosilnico z vsemi vreteni vred, je to lahko naporno, če delate nekaj ur. Lahko vas krepko bolijo roke in noge. To težavo reši samohodna kosilnica, ki ima napihljiva kolesa za udobno vožnjo ter sedež, na katerem mehko sedite in se peljete, kosilnica pa medtem opravlja svoje delo.

samohodna kosilnica

Samohodna kosilnica je običajno profesionalna kosilnica za večje površine, ki se jih mora tedensko kositi, ker se drugače zarasteta trdovratna trava in plevel. Če pride do tega, je košnja težja in zahtevnejša. Angleška trava je bolj mehka in jo je treba ves čas kositi zato, da ostane kratka, mehka, zelena in udobna za razne dejavnosti. Pa še lepo je videti. Zato je samohodna kosilnica resnično pravi pripomoček.

Predstavljajte si golf igrišče, kako bi ga bilo mučno kositi, vse te gričke in doline ter velike površine, ves dan, vsak teden. S tako napravo, na kateri sedite, je to mala malica. Dobesedno lahko malicate na njej med košnjo, če le nimate dosti ovir in je to varno, da ni treba preveč držati volana in zavijati.

Šele, ko jo imate, ugotovite, kako zelo je samohodna kosilnica uporabna. Super je tudi to, da jo lahko peljete, kamor koli si želite, in pokosite tudi drugim, nenazadnje to lahko postane vaš profesionalni poklic. Samo ugotoviti morate, katera kosilnica vam bo najbolj prav prišla za vaše potrebe. Posvetujte se s prodajalcem, da vam predstavi najboljše modele za vaše potrebe, ker so si med seboj res različne in pa tudi cenovno se razlikujejo med seboj.