Spletni imenikDandanes veliko ljudi uporablja spletni imenik, saj je le ta zelo enostaven in hkrati koristen. Spletni imenik je pravzaprav neka spletna stran v kateri so povezave na vse ostale strani. Ta stran je razdeljena na kategorije in pod-kategorije ter tako omogoča vsem lastnikom spletnih strani, da se vpišejo v več ali pa samo eno izmed njih. Na spletni strani http://www.gorec.net boste našli tovrstni imenik, s katerim boste bili zelo zadovoljni.

Spletni imeniki, ki so vam na voljo so brezplačni ali plačljivi. Delijo se na splošne (general) ter na takšne, (niche) ki so usmerjeni samo na eno določeno dejavnost. Poznamo tudi take imenike, ki ob vpisu stran takoj dodajo v imenik ter takšne, ki pred dodajo strani v imenik pregledajo uredniki ter se šele potem odločijo ali je stran, ki je bila vpisana primerna. Seveda so boljši tisti imeniki, kateri pregledujejo strani, saj prikazujejo kvalitetnejšo vsebino ter hkrati tudi povezave. Poleg naštetih imenikov jih je še veliko, ki pa se med seboj razlikujejo. Spletni imenik na zgornji povezavi je enostaven in primeren za vsakogar.

Verjetno Vas zanima, kako sam vpis v imenike sploh pomaga. Vpis neke strani v spletni imenik Vam lahko prinese dokaj veliko številko kvalitetnih povezav na spletno stran, katero ste vpisali. To Vam pomaga pri samem pozicioniranju na vseh straneh prikazanih iskalnih rezultatov na spletnih iskalnikih. Tako je zbiranje takšnih povezav le del celotnega procesa optimizacije spletne strani. Naj Vam povemo, da samo vpis nikakor ne bo zadostoval. Skoraj vsak spletni imenik vpisovalcu omogoča, da poda tudi krajši opis strani, ki pa je zelo priporočljiv. Nekateri imeniki poleg krajšega opisa omogočajo tudi vpis meta opisa in ključnih besed. Tako je Spletni imenik zelo koristen. Upamo, da smo Vam z tem opisom pomagali ter boste tako o spletnih imenikih vedeli mnogo več, kot prej.